Monday, 06 March 2023 12:23

GARY ROSSINGTON: Έφυγε από την ζωή ο εμβληματικός κιθαρίστας των Lynyrd Skynyrd

Written by 
    GARY ROSSINGTON: Έφυγε από την ζωή ο εμβληματικός κιθαρίστας των Lynyrd Skynyrd

    Ο Gary Rossington, ο εξαιρετικός κιθαρίστας των τεράστιων μύθων του southern rock, Lynyrd Skynyrd, δεν είναι πλέον στην ζωή. Ήταν ο τελευταίος από την αρχική σύνθεση της θρυλικής μπάντας


    Ο θάνατος του 71χρονου μουσικού ανακοινώθηκε από τους bandmates του, την Κυριακή 5 Μαρτίου. Το σχήμα έκανε την εξής δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Με βαθύτατη λύπη μας πρέπει να σας ανακοινώσουμε πως χάσαμε σήμερα τον αδερφό, φίλο, μέλος της οικογένειας, συνθέτη και κιθαρίστα, Gary Rossington. Ο Gary είναι τώρα με τα αδέρφια και την οικογένειά του από τους Skynyrd στον παράδεισο και παίζει όμορφα την κιθάρα του, όπως κάνει πάντα».



    Το μοναδικό εναπομείναν αρχικό μέλος των Lynyrd Skynyrd, ο Rossington είχε αντιμετωπίσει μια σειρά από ζητήματα υγείας τα τελευταία χρόνια. Τον Ιούλιο του 2021, υποβλήθηκε σε επείγουσα εγχείρηση καρδιάς. Έξι χρόνια νωρίτερα, υπέστη καρδιακή προσβολή, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν αρκετές από τις συναυλίες του συγκροτήματος. Υποβλήθηκε επίσης σε πενταπλή χειρουργική επέμβαση το 2003 λόγω στεφανιαίας νόσου. Το 2019, είχε μια εγχείρηση για να διορθώσει μια διαρροή καρδιακής βαλβίδας. Πριν από πέντε χρόνια, ο Rossington είπε στους Tampa Bay Times πως οι γιατροί του τον προέτρεπαν εδώ και χρόνια να σταματήσει τις περιοδείες. «Έχω πάθει καρδιακή προσβολή στη σκηνή. Γι' αυτό την ονόμασα αποχαιρετιστήρια περιοδεία. Δεν ξέρω αν θα είμαι για πολύ ακόμα εδώ. Δεν θέλω να πω απλώς "λοιπόν, δεν πρόκειται να τελειώσουμε ποτέ", γιατί δεν θέλω να πεθάνω και μετά να τελειώσει έτσι… κάτι που είναι βαρύ να μιλήσω, αλλά πρέπει».

    Ο Rossington επέζησε από το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα του 1977 που ανάμεσα σε άλλους, σκότωσε τον τραγουδιστή Ronnie Van Zant και τον κιθαρίστα Steve Gaines. Το συγκρότημα επανενώθηκε με τον αδερφό του Ronnie, Johnny Van Zant, ως τραγουδιστή το 1987 και από τότε βρίσκεται στο δρόμο. Με πραγματικό σεβασμό στο έργο και στην διαδρομή του αυτού του καταπληκτικού κιθαρίστα, καταθέτουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένιεα και στους φίλους του. Καλό ταξίδι Prince Charming... σε ευχαριστούμε για όλα Gary.