Thursday, 03 August 2023 17:25

NICKO MCBRAIN (IRON MAIDEN): Υπέστη εγκεφαλικό τον Ιανουάριο - «Έχω αναρρώσει κατά 70%»

Written by 
    NICKO MCBRAIN (IRON MAIDEN): Υπέστη εγκεφαλικό τον Ιανουάριο - «Έχω αναρρώσει κατά 70%»

    Ο Nicko McBrain των Iron Maiden αποκάλυψε ότι υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο νωρίτερα φέτος. Ως Metal Hammer του ευχόμαστε από καρδιάς, γρήγορα να επανακτήσει όλες τις δυνάμεις του και σιδερένιος 100%.  

    Ο 71χρονος drummer γνωστοποίησε το συμβάν με μια δήλωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα των Maiden, αποκαλύπτοντας ότι το επεισόδιο τον άφησε «παράλυτο» στη μία πλευρά του σώματός του και τον έκανε να «ανησυχεί» ότι η καριέρα του με το συγκρότημα είχε τελειώσει. Όμως είναι γνωστό αε όλους μας το μαχητικό του πνεύμα και δεν εγκατέλειψε τον αγώνα…

    Όπως ο ίδιος γνωστοποιεί:

    «Γεια σας αγόρια και κορίτσια, ελπίζω αυτό το μήνυμα να σας βρίσκει όλους καλά!

    Ο λόγος που σας γράφω σήμερα είναι για να σας ενημερώσω για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που πέρασα. Τον Ιανουάριο είχα ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, δόξα τω Θεώ ήταν ένα μικρό επεισόδιο που ονομάζεται TIA. Με άφησε παράλυτο στη δεξιά μου πλευρά από τον ώμο μου και κάτω. Φυσικά, ανησύχησα πολύ ότι η καριέρα μου είχε τελειώσει, αλλά με την αγάπη και την υποστήριξη από τη σύζυγό μου, Rebecca, την οικογένειά μου, τους γιατρούς μου -ειδικά την Julie, την εργοθεραπεύτρια μου- και την οικογένεια Maiden κατάφερα να συνέλθω και πλέον έχω αναρρώσει κάπου κοντά στο 70%. Μετά από 10 εβδομάδες εντατικής θεραπείας ήταν σχεδόν καιρός να ξεκινήσουν οι πρόβες για την περιοδεία μας. Νιώθω ότι είναι σημαντικό να σας ενημερώσω γι' αυτό τώρα αντί να το είχα κάνει τότε, καθώς με ενδιέφερε κυρίως να κάνω τη δουλειά μου και να επικεντρωθώ στο να ξαναβρώ το 100% της φυσικής μου κατάστασης. Δεν έχω φτάσει ακόμα εκεί, αλλά με τη χάρη του Θεού γίνομαι όλο και πιο καλά και πιο δυνατός όσο περνούν οι εβδομάδες.

    Σας ευχαριστώ όλους για την πιο υπέροχη και μαγική περιοδεία μέχρι στιγμής, ήσασταν όλοι καταπληκτικοί. Αυτά από μένα. Ο Θεός να σας ευλογεί, να είστε ασφαλείς και καλά και ανυπομονώ να σας δω όλους με τον καιρό,

    Nicko».

    Ο μάνατζερ των Iron MaidenRod Smallwood, προσθέτει: «Η μπάντα και εγώ πιστεύουμε ότι αυτό που κατάφερε ο Nicko μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο δείχνει απίστευτη πίστη και θέληση και είμαστε όλοι πολύ περήφανοι γι' αυτόν. Έχοντας μπροστά του αυτό το νέο και μουσικά πολύ περίπλοκο σετ που έπρεπε να μάθει, απλά άρχισε να δουλεύει και επικεντρώθηκε στην ανάρρωση. Ειλικρινά δεν ξέραμε αν θα ήταν σε θέση να παίξει μια ολόκληρη συναυλία μέχρι που ξεκίνησαν οι πρόβες της μπάντας τον Μάιο και υπήρξε τόσο μεγάλη υποστήριξη προς αυτόν από την μπάντα. Στη συνέχεια υπήρξε πραγματική ανακούφιση για όλους όταν είδαμε ότι θα ήταν σε θέση να το κάνει!

    Ο Nicko όντας Nicko δεν ήθελε να δημιουργήσει αναστάτωση και να προκαλέσει περισπασμούς στην περιοδεία εκείνη τη στιγμή, αλλά, τώρα που είναι σίγουρος ότι θα αναρρώσει σύντομα, σκέφτηκε ότι εσείς οι οπαδοί θα έπρεπε να το μάθετε από τον ίδιο και όχι από οποιεσδήποτε φήμες!

    Είμαστε όλοι χαρούμενοι που το ξεπέρασε τόσο καλά και ανυπομονούμε για πολλές ακόμα περιοδείες μαζί. Δεν μπορούμε να περιμένουμε!».