Friday, 22 September 2023 13:32

BRUCE DICKINSON: Κυκλοφορεί νέο δίσκο το 2024

Written by 
    BRUCE DICKINSON: Κυκλοφορεί νέο δίσκο το 2024

    Μας έλειψε η προσωπική του διαδρομή! Έπειτα από σχεδόν 19 χρόνια δισκογραφικής απουσίας, ο Bruce Dickinson ανακοίνωσε την επιστροφή του με το νέο του studio album το οποίο θα φέρει τον τίτλο “The Mandrake Project” και θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024.



    Μαζί του θα βρίσκεται και πάλι ο παλιός γνώριμος Roy Z. O Bruce δήλωσε: «Αυτό το album αποτέλεσε ένα πολύ προσωπικό ταξίδι για εμένα και είμαι εξαιρετικά περήφανος γι’ αυτό. Ο Roy Z και εγώ το σχεδιάζαμε, το γράφαμε και το ηχογραφούσαμε για χρόνια και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα το ακούσει επιτέλους ο κόσμος. Είμαι ακόμα πιο ενθουσιασμένος με την προοπτική να βρεθώ στον δρόμο με αυτό το εκπληκτικό συγκρότημα που έχουμε δημιουργήσει, ώστε να μπορέσουμε να το φέρουμε στη ζωή. Σχεδιάζουμε να δώσουμε όσες περισσότερες συναυλίες μπορούμε σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη, για όσο περισσότερο κόσμο γίνεται!»



    Προς το παρόν, έχουν ανακοινωθεί 9 live εμφανίσεις στο Μεξικό και τη Βραζιλία για τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2024, ενώ αναμένεται να προστεθούν αρκετές ακόμη στο μέλλον. Χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές στο site του Metal Hammer, υπενθυμίζουμε το διαχρονικό ενδιαφέρον του Bruce Dickinson για τον Άγγλο αποκρυφιστή Aleister Crowley. Αναφορές της ζωής και του έργου του οποίου γίνονται σε τραγούδια των Iron Maiden (“Revelations, “Moonchild”), όπως και στο “Man of Sorrows” από το προσωπικό του album, “Accident of Birth”. Ακόμα, ο Bruce Dickinson είχε συγγράψει το σενάριο της ταινίας “Chemical Wedding” (2008) όπου ένας καθηγητής πανεπιστημίου επαναφέρει στη ζωή τον Crowley. Mandrake Press ήταν το όνομα ενός μικρού εκδοτικού οίκου τον οποίο διηύθυνε ο Crowley το 1930.