Thursday, 02 November 2023 11:34

ΤΗΙS.IS.HAMMER.467: Τεύχος Νοεμβρίου The Alice Cooper Issue

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.467: Τεύχος Νοεμβρίου The Alice Cooper Issue

    Νοέμβριος με μακάβριες αγχόνες, θανατηφόρα φίδια, απειλητικές αράχνες, επικίνδυνα δηλητήρια, στοιχειωμένους εφιάλτες, μαύρο make up και μπροστάρη στο τεύχος τον Μέγα Δάσκαλο ALICE COOPER ως ένα από τα πλέον θεμελιώδη κεφάλαια στην ιστορία της μουσικής! Νοέμβριος επίσης με τον Σάκη Τόλη των ROTTING CHRIST, στην μεγάλη συνέντευξη που μας έδωσε με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρόνων του ανυπέρβλητου “THY MIGHTY CONTRACT”, να μας διηγείται την δημιουργία του δίσκου - μνημείου και να μας μεταφέρει σε μια εποχή που ΔΕΝ μοιάζει σε τίποτα (!) με τις μέρες μας. Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του METAL HAMMER, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook και θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Επίσης το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ.

    ALICE COOPER ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΡΑΓΑΚΗ & ΤΟΝ ΧΑΚΟ ΠΕΡΒΑΝΙΔΗ: 55 χρόνια, 29 studio δουλειές. Η δισκογραφική κληρονοµιά του ALICE COOPER είναι το λιγότερο επική. Αντικείµενο µελέτης. Τραγούδια και δίσκοι που αγαπήθηκαν, άνοιξαν νέους δρόµους, έκλεισαν σπίτια. Κυκλοφορίες αδικηµένες, συνεργασίες που άλλες τον δόξασαν, άλλες τον κατέστρεψαν. Είτε ως ο frontman της αυθεντικής, υπερεπιτυχηµένης AC µπάντας είτε ως φηµισµένος solo καλλιτέχνης, ο γεννηθείς ως Vincent Furnier άλλαξε τον κόσµο του σκληρού rock, ηχητικά, ερµηνευτικά και εµφανισιακά, κερδίζοντας δικαιωµατικά τον τίτλο του «Νονού του Shock Rock» που ακόµα κι αυτός αποτυγχάνει να πει όλη την ιστορία. Με αφορµή το φρέσκο και απολαυστικότατο “ROAD” album, δηµοσιεύουµε µια καινούργια συνέντευξή του, στη συνέχεια παίρνουµε µια βαθιά ανάσα για να παρουσιάσουµε και τα 29 κατορθώµατα του ανδρός και τέλος στρεφόµαστε σε 10 διάσηµες προσωπικότητες που συνδέθηκαν µε την πορεία του. Θυµόµαστε, ανακαλύπτουµε, επανεκτιµάµε και µένουµε µε το στόµα ανοικτό. We’re not worthy.

    ROTTING CHRIST “THY MIGHTY CONTRACT” ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ: Το Σάββατο 23 Δεκεµβρίου, ο ΣΑΚΗΣ ΤΟΛΗΣ, ηγέτης των ROTTING CHRIST, θα εµφανιστεί στο Fuzz Live Music Club µε το προσωπικό του σχήµα, έχοντας στο πλάι του και πολλούς φίλους του, στα πλαίσια της µεγάλης γιορτής του εντύπου που κρατάτε στα χέρια σας. Πριν όµως, και συγκεκριµένα τον µήνα που διανύουµε, το θρυλικό “THY MIGHTY CONTRACT” συµπληρώνει 30 χρόνια ζωής, 30 χρόνια µέσα στα οποία έχει αποθεωθεί από οπαδούς και µουσικούς, οι οποίοι δεν έκρυψαν ποτέ την αγάπη αλλά και την επιρροή που αυτό έχει ασκήσει στις µετέπειτα δηµιουργίες τους. Στη µεγάλη συνέντευξη που ακολουθεί, βρίσκουµε πληροφορίες ορισµένες από τις οποίες δεν έχουν ειπωθεί ξανά µέχρι σήµερα και κάνουµε µία µεγάλη βουτιά στα… έγκατα ή αλλιώς στην πιο βαθιά άβυσσο του ελληνικού black metal ήχου, ο οποίος αναγνωρίζεται παγκόσµια.

     

    AMORPHIS ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΝΑΚΟΥΛΑ: Οι αγαπηµένοι µας AMORPHIS µέσα σε 2 χρόνια έχουν κυκλοφορήσει 2 live albums, αν και το τελευταίο, “QUEEN OF TIME - LIVE AT TAVASTIA 2021”, έχει ιδιαίτερη σηµασία και χαρακτηρίζει µία εποχή που ελπίζουµε πως έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Το Metal Hammer, λοιπόν, βρήκε τον κιθαρίστα και κινητήρια δύναµη της µπάντας, ESA HOLOPAINEN, για να µας µιλήσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο συγκρότηµα και όχι µόνο. Το ταξίδι στα «σιωπηλά νερά» µόλις ξεκινά…

    SOCRATES ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΜΕΛΙΑΔΗ: Και ξαφνικά, µαθαίνουµε ότι µέσα στο φθινόπωρο πρόκειται να κυκλοφορήσει κάτι που οι οπαδοί των SOCRATES DRANK THE CONIUM δεν φαντάζονταν ποτέ ότι θα άκουγαν! Το “LAST FOREVER” είναι το τελευταίο album της µπάντας και οι 11 συνθέσεις του αποδεικνύουν κι αιτιολογούν το γιατί οι Γιάννης Σπάθας και Αντώνης Τουρκογιώργης αποφάσισαν να µπουν εκ νέου στη δηµιουργική διαδικασία, την περίοδο 2009-‘10. Ο «τελευταίος drummer των Socrates» ΜΑΚΗΣ ΓΙΟΥΛΗΣ, µας εξηγεί τα παραπάνω εξιστορώντας την ιστορία του album που παρόλο που είναι «σχεδόν ολοκληρωµένο», λόγω της σοβαρής ασθένειας του Αντώνη, σίγουρα θα καταφέρει να κάνει τους πολυπληθείς φίλους του θρυλικού αυτού συγκροτήµατος να αποκτήσουν ένα τεράστιο χαµόγελο…

    MYRKUR ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΜΑΛΙΣΟΒΑ: Αν κάποια καλλιτέχνις παρουσιάζεται ανεµπόδιστη από κοινωνικές συµβάσεις, απαιτήσεις και κάθε είδους νόρµα που καταπνίγει τον δηµιουργικό οίστρο, αυτή είναι η AMALIE BRUUN, η προσωπικότητα εκείνη που βρίσκεται πίσω από τη µουσική περσόνα που φέρει τον τίτλο MYRKUR, και δίσκο µε τον δίσκο, καθίσταται σαφές πως ακολουθεί τον προσωπικό, απόλυτα δικό της δρόµο. Αυτό συµβαίνει και µε το “SPINE”. Ποιος θα τολµούσε άραγε να της κόψει τον δρόµο;

    DIVINER ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΥΡΟ: Οι DIVINER είναι προϊόν έµπνευσης, αφοσίωσης και αγάπης. Είναι το µέσο του εξυπηρετεί το όραµα του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ για το πώς πρέπει να ακούγεται το κλασικό heavy metal σήµερα. Στο τρίτο album του συγκροτήµατος, “AVATON”, συγκεντρώνει γύρω του µία οµάδα εξαιρετικών µουσικών αποκαλύπτοντας την πιο εµπνευσµένη στιγµή της πολυετούς πορείας του στον χώρο. Το Metal Hammer ακούει για µία ακόµα φορά τον δίσκο και θέτει τις ερωτήσεις του.

    ΘΕΜΑΤΑ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ: ALICE COOPER, ROTTING CHRIST, DIVINER, MYRKUR, SOCRATES DRANK THE CONIUM, AMORPHIS, FORTRESS UNDER SIEGE, ANGRA, USHALA, ANIMAMORTUA, SLOW BURNING CAR, GUN RECOIL

    MONIMEΣ ΣΤΗΛΕΣ: ΗΑΜΜΕRING THE WORLD, LOUD FROM PLANET METAL, PROTOMETAL: Highway Robbery, CELEBRATION DAY: At the Gates “Slaughter of the Soul”, WHAT TOMORROW KNOWS: Hinayana, PAST TENSE TO FUTURE TENSE: Wishbone Ash “Argus”, ALL THE WORLD’S A STAGE: Richard West (Threshold), STAGE HAMMER: Blind Guardian, Villagers of Ioannina City κ.α., HELLENIC ASSAULT, SUB-TERRA, JUDGEMENT DAY, I AM I: Ray Alder (Fates Warning, A-Z, Solo)

    PAST TENSE TO FUTURE TENSE: Wishbone Ash “Argus” ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΜΕΛΙΑΔΗ: Το “ARGUS” είναι µεγαλύτερο από τους ίδιους τους δηµιουργούς του. Πρόκειται για ένα album που έχει επηρεάσει σε τεράστιο βαθµό µουσικούς-ογκόλιθους του hard rock και του heavy metal, που ευθύνονται µε τη σειρά τους για την εξέλιξη της σκληρής µουσικής στον υπέρτατο βαθµό. Ξέχωρα από το ηχητικό κοµµάτι όµως, το “Argus” «λέει» πολλά τόσο στο στιχουργικό όσο και στο εικαστικό κοµµάτι του, ενώ αφήνει ανοιχτά και πολλά περιθώρια ερµηνειών. Ο ιδιαίτερα συµπαθής και γλυκοµίλητος «µόνιµος» κιθαρίστας των WISHBONE ASH, ANDY POWELL, αποφάσισε να γυρίσει 51 χρόνια πίσω και να µοιραστεί συναισθήµατα και σκέψεις από το παρελθόν οι οποίες όµως φαίνονται τόσο ζωντανές που νοµίζεις ότι αφορούν στο σήµερα…

    ALL THE WORLD’S A STAGE: Richard West (Threshold) ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ: Ίδιος χώρος (Κύτταρο Live Club), ίδια ηµεροµηνία (12 Νοεµβρίου), ίδια support µπάντα (The Silent Wedding), ίδιο line-up, πράγµα σπάνιο στις µέρες µας για τους THRESHOLD, όπως µας είπε ο πληκτράς τους, RICHARD WEST, στην παρακάτω «συναυλιακή» κουβέντα µας. Οι Βρετανοί prog metallers επιστρέφουν στην Αθήνα, 6 χρόνια µετά την πρώτη τους εµφάνιση, σε ένα show που µπορεί όλα τα «τριγύρω» να είναι ίδια, αλλά αυτό θα είναι διαφορετικό αφού µέσα σε αυτά τα χρόνια έχουν καταφέρει να κάνουν το όνοµά τους ακόµα πιο δηµοφιλές και η χηµεία τους είναι ακόµα δυνατότερη. Ας ελπίσουµε πως θα έχουν µαζί τους διαφορετικό laptop!

    HORROR: ON THORNS I LAY, ENDSEEKER, WAYFARER, DYING FETUS

    ON THORNS I LAY ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΝΑΚΟΥΛΑ: Όταν βυθίζεσαι στη µουσική των ON THORNS I LAY, υπάρχει ένα ονειρικό σκοτάδι... Με το νέο, οµώνυµο album της, η µπάντα σε προσκαλεί ακόµα µία φορά να εξερευνήσεις τον σκοτεινό κόσµο της. Μαζί ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΡΑΓΑΜΕΣΤΙΑΝΟΣ, το µοναδικό εναποµείναν ιδρυτικό µέλος, για να µας καθοδηγήσει µέσα από τα νέα µελαγχολικά µονοπάτια που έχουν δηµιουργήσει. Ο νέος δίσκος των Αθηναίων death/doom metallers σηµατοδοτεί µια νέα εποχή, η οποία φέρνει το συγκρότηµα, όπως όλα δείχνουν, σε µία από τις καλύτερες περιόδους του.

    ΑΦΙΣΕΣ: BLIND GUARDIAN “NIGHTFALL IN MIDDLE-EARTH” / QUEEN - FREDDIE MERCURY

    Νοέμβριος με τις σημαίες του Δάσκαλου για όλους τους μετέπειτα Alice Cooper και του “Thy Mighty Contract” των Rotting Christ, να ανεμίζουν ψηλά! Μπορείτε να αποκτήσετε το τεύχος κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Μην το χάσετε! Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βαδίζουμε δίπλα σας!