Thursday, 14 December 2023 09:46

ROCKWAVE NIGHTS: Opeth και Leprous στο Θέατρο Λυκαβηττού τον Ιούλιο του 2024

Written by 
  ROCKWAVE NIGHTS: Opeth και Leprous στο Θέατρο Λυκαβηττού τον Ιούλιο του 2024

  Στην κορυφή της Αθήνας στο θέατρο Λυκαβηττού, στα πλαίσια του Rockwave Festival, θα βρεθούν δυο καταπληκτικά σχήματα, οι Opeth και Leprous, στις αρχές Ιουλίου του 2024. Εδώ όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για την συναυλιακή βραδιά.

  Τις λεπτομέρειες για την εμφάνιση των Opeth και των Leprous το καλοκαίρι του 2024 τις λαμβάνουμε από τους διοργανωτές του festival.


  X LALALA & Rockwave Nights present
  OPETH + LEPROUS
  3 Ioυλίου 2024
  Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
  Αθήνα
  Εννιά χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στην Αθήνα, οι σημαντικότεροι Σουηδοί εκφραστές του progressive metal, ΟPETH, θα μοιραστούν την σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λυκαβηττού στις 3 Ιουλίου 2024 με τους πρωτοπόρους του σύγχρονου progressive Leprous στα Rockwave Nights!

  Ένα ψυχεδελικό τρενάκι τρόμου που δραπετεύει από τη φλόγα της καταδίκης στις ήπιες νότες του Damnation, επιταχύνοντας όσο πλησιάζει το εφιαλτικό σκηνικό του Blackwater Park φτάνοντας στο σημείο της λύτρωσης υπό τον πολυτάραχο ήχο του Deliverance. Η λατρεία και το πάθος τους για τον ήχο της δεκαετίας του '70 μεταφόρφωσαν τους ΟPETH σε ένα μουσικό πολυεργαλείο που διακρίνεται από progressive metal, folk και blues ακούσματα και μουσικές ενορχηστρώσεις δύσκολες στην περίπλοκη απλότητά τους και πολυμήχανες στην ικανότητά τους να γοητεύουν με απολαυστικές, στοχαστικές μελωδίες. Οι ΟPETH γοητεύουν προσφέροντας ένα μελαγχολικό ταξίδι άκρως προσωπικό, με αλλεπάλληλες σκοτεινές ιστορίες τρόμου, ονειροπόλους πρωταγωνιστές και εχθρικούς κομπάρσους που φορούν ποιητικούς μανδύες βαμμένους στα χρώματα της αιώνιας αναζήτητης.


  Τα γεμάτα νοσταλγία και μελόδραμα φωνητικά του Mikael Åkerfeldt, που από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 σημάδεψαν γενιές από metal fans, διδάσκουν ότι η βαρύτητα δεν έρχεται όταν brutal φωνητικά καταπίνουν τον ήχο της κιθάρας, αλλά αντιθέτως, η ουσία της βαρύτητας εντοπίζεται περισσότερο στα συναισθήματα, στην αναζήτηση και στις βαριές προόδους συγχορδιών.


  Μαζί τους Οι κυβερνήτες του σύγχρονου «progosphere», Leprous!
  Η ικανότητα των Leprous να αλλάζουν τόσο ευρηματικά τις διαθέσεις και τον ρυθμό στο ίδιο τραγούδι είναι εντυπωσιακή. Μουσικά, ο παράδεισος γίνεται κόλαση, το βαρύ εναλλάσσεται με το μελωδικό, η θλίψη δίνει τη θέση της στην καλλιτεχνική δημιουργικότητα και οι πολυσύνθετες αρμονίες αγκαλιάζουν αβίαστα το καθαρό φαλτσέτο. Ο Einar Solberg αναλαμβάνει την προοδευτική συγκόλληση αντίθετων ήχων και εναλλασσόμενων ρυθμών με μια ατρόμητη διάθεση εφευρετικότητας και μαγευτικής μελαγχολίας. H φωνή του Solberg ωριμάζει, ξεφεύγοντας από τα όρια του «κανονικού» και εισέρχεται στη σφαίρα του υπερφυσικού. Η καταγραφή των συναισθημάτων γίνεται με μανιακή τελειότητα με τη βοήθεια μιας διευρυμένης παλέτας ηχοχρωμάτων με ακαριαίες κορυφώσεις και απρόσμενες επαναφορές σε μια αδιαπραγμάτευτα σκοτεινή πραγματικότητα. Μια θεραπευτική διαδρομή με οδηγό την ερευνητική προσέγγιση που καταλήγει σε μονοπάτια δύσβατα χωρίς όμως να είναι μοναχικά. Οι υπνωτικές, μακροσκελείς και πλούσιες συναισθηματικά συνθέσεις που χαρακτηρίζουν τα «Τhe Price», «Βelow», «From The Flame», «Castaway Angels», «Αlleviate» ζωντανεύουν σε αυτήν τη διαδρομή.
  Mη χάσετε τους OPETH παρέα με τους LEPROUS στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού στις 3 Ιουλίου 2024 στα Rockwave Nights!


  Πληροφορίες Εισιτηρίων
  Η προπώληση εισιτηρίων μόλις ξεκίνησε!
  Σημεία Προπώλησης
  Ηλεκτρονικά: more.com
  Τηλεφωνικά: 11876
  Σε όλα τα more Spots
  Δίκτυο Public
  Public online: http://tickets.public.gr/
  Kαταστήματα Public
  Metal Era
  Εμμανουήλ Μπενάκη 22
  Τηλέφωνο: 210 3304133
  Monsterville
  Αγίας Ειρήνης 13
  Τηλέφωνο: 210 3648180
  Music Corner
  Πανεπιστημίου 56, Αθήνα
  Τηλέφωνο: 210 3304000