Thursday, 01 February 2024 09:57

ΤΗΙS.IS.HAMMER.470: Τεύχος Φεβρουαρίου, Metal Gods Issue - heavy metal εκκλησιασμός!

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.470: Τεύχος Φεβρουαρίου, Metal Gods Issue - heavy metal εκκλησιασμός!

    Φεβρουάριος των τρισμέγιστων METAL GODS! Αγαπάμε διαχρονικά JUDAS PRIEST, χωρίς αυτούς δεν υπάρχει heavy metal, και με θρησκευτική ευλάβεια λατρεύουμε τον σημαιοφόρο τους ROB HALFORD!! Έναν από τους πλέον εμβληματικούς και ένδοξους performer που γέννησε το metal... Αυτά τα ισχυρά συναισθήματα αποτυπώνει το εξώφυλλο του τεύχους, μιας και στις μέσα σελίδες φιλοξενούμε μια πολύ μεγάλη, αποκλειστική συνέντευξη, που πραγματοποιήσαμε με τον Metal God. Αφοπλιστικός και πάντα ειλικρινής ο λόγος Του, είναι μεγάλη μας τιμή να τον έχουμε μπροστάρη στο τεύχος Φεβρουαρίου! Αυτά βλέπουμε στο πρώτο εξώφυλλο του εντύπου, ενώ στο δεύτερο φιλοξενούνται οι πάντα ικανότατοι FIREWIND, το σχήμα του καταπληκτικού GUS G., του Έλληνα μουσικού που δικαίως συγκαταλέγεται στους σπουδαιότερους metal πρεσβευτές μας, σε όλο το metal σύμπαν. Επίσης ανάμεσα σε πολλά άλλα, στο τεύχος Φεβρουαρίου θα διαβάσετε στην δισκοκριτική, προακροάσεις για τους επερχόμενους δίσκους των Judas Priest και Bruce Dickinson! Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του METAL HAMMER, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook και θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Επίσης το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας το παραγγελία ΕΔΩ. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βαδίζουμε δίπλα σας!


    JUDAS PRIEST ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ROB HALFORD, ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ: Οι JUDAS PRIEST επιστρέφουν µε το δέκατο ένατο studio album τους, “INVINCIBLE SHIELD”, και αυτό δίνει την ευκαιρία στο Metal Hammer να κάνει µία µεγάλη και αναλυτική κουβέντα µε τον άνθρωπο πίσω από το µικρόφωνο, τον αγαπηµένο µας Metal God. Εδώ ο ROB HALFORD µιλάει για το τι αντιπροσωπεύουν οι ολοκληρωµένοι δίσκοι, για τον εθισµό, για το πόσο δύσκολο ήταν να εκθέσει τον εαυτό του µέσα από τα βιβλία του, µας λέει την άποψή του για την «κουλτούρα της ακύρωσης», ενώ δεν παραλείπει να απαντήσει και σε αυτούς που πιστεύουν πως η φωνή του πλέον δηµιουργείται από τεχνητή νοηµοσύνη και όχι από το ιερό λαρύγγι του! Φυσικά, µαθαίνουµε και µερικές λεπτοµέρειες για την «αόρατη ασπίδα» που όλοι έχουµε µέσα µας και που µας προστατεύει όταν βρεθούµε σε µεγάλους κινδύνους. Ο λόγος σε έναν από τους πιο ευγενικούς, σπουδαίους και υπέροχους ανθρώπους που ζει και αναπνέει για το heavy metal και που µας κάνει να υπερηφανευόµαστε που µπλέξαµε µε αυτήν τη µουσική.

    Το artwork του εξωφύλλου Judas Priest για το τεύχος Φεβρουαρίου, το δημιούργησε ο Γιάννης Τούσσας (Graphic No Jutsu). Τον ευχαριστούμε θερμά!



    FIREWIND ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΥΡΟ: Ο GUS G. είναι ένας από τους πιο σκληρά εργαζόµενους µουσικούς που έχουν περάσει ποτέ από την παγκόσµια σκηνή. Στα 23 χρόνια της δισκογραφικής του παρουσίας έχει ηχογραφήσει περισσότερα από 20 studio albums µε 6 διαφορετικά συγκροτήµατα και έχει κάνει αναρίθµητα guests διαθέτοντας παράλληλα τεράστια συναυλιακή εµπειρία. Οι αριθµοί θα µπορούσαν να µιλούν από µόνοι τους αλλά εξίσου σηµαντικό είναι πως το πηλίκο ποσότητας/ποιότητας βρίσκεται στο υψηλότατο δυνατό επίπεδο. Την εποχή αυτή, επανέρχεται µε το σηµαδιακό δέκατο album των FIREWIND, “STAND UNITED”, γεγονός που µας δίνει µία πρώτης τάξεως ευκαιρία για µία κουβέντα εφ’ όλης της ύλης µαζί του. Και µέσα σε όλα πιάνουµε κουβέντα και για τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, τον Γιώργο Λάνθιµο, τον Γιάννη Σπάθα και τον Γιάννη Αντετοκούνµπο. Διάβασε αυτή τη συζήτηση, πολλαπλά κερδισµένος θα βγεις.



    IHSAHN ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ: Ο IHSAHN έκανε τον πιο αρχετυπικό Ihsahn δίσκο. Ή µάλλον τους πιο αρχετυπικούς Ihsahn δίσκους. Δύο όψεις της ίδιας, πυρηνικής, φιλοσοφικής, εκστατικής ιδιοσυγκρασίας. Η µία όψη ο full-on progressive metal δίσκος που πάντα περιµέναµε από αυτόν να δηµιουργήσει, η άλλη όψη το καθηλωτικό soundtrack µιας ταινίας που µας βάζει να δούµε µέσα από τα µάτια του. Φυσικά το όλο project δεν θα µπορούσε να µην φέρει το όνοµα “IHSAHN”, γιατί µπορεί να καυχιέται ότι εκφράζει 100% τον δηµιουργό του, ίσως όσο τίποτα άλλο µέχρι σήµερα. Ήταν µεγάλη τιµή να µιλήσουµε µαζί του στο συγκεκριµένο timing. Και ήταν µεγάλη η ικανοποίηση να µοιράζεται µαζί µας την επί της ουσίας και εις βάθος ταπεινότητά του.

    DECAPITATED ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΓΙΩΤΑΤΟ: Την Τετάρτη 13 Μαρτίου στο Gagarin 205, θα πραγµατοποιηθούν εκτεταµένα «έργα» εντός και περιµετρικά του µαγαζιού, µιας και θα εµφανιστούν ζωντανά οι Πολωνοί βετεράνοι DECAPITATED µαζί µε τους έτερους θρύλους του death metal, Incantation, τις (σχεδόν πλέον) δικές µας Nervosa και τους Kassogtha. Εµείς συνοµιλήσαµε µε τον κιθαρίστα-φαινόµενο και ηγέτη των πρώτων, εκλεκτό κύριο Wacław J. Kiełtyka ή αλλιώς VOGG, ο οποίος µεταξύ άλλων µας έδωσε και µία είδηση-βόµβα.

    NORTH SEA ECHOES ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ: Στην Αθήνα βρέχει και η… νιοστή ακρόαση του πρώτου album των NORTH SEA ECHOES, “REALLY GOOD TERRIBLE THINGS”, τα κάνει όλα πιο µελαγχολικά. Μέχρι που στην οθόνη εµφανίζεται ένας χαµογελαστός RAY ALDER από την καλοκαιρινή Ουρουγουάη, για να µας φτιάξει τη µέρα. Μιλήσαµε για το καινούργιο project του µε τον Jim Matheos, εξοµολογηθήκαµε την αµοιβαία καψούρα ελληνικού κοινού και Fates Warning και για το φινάλε έµεινε ανοιχτή µια χαραµάδα από όπου ξαναπέρασε ο ήλιος και η ελπίδα ότι η µαγεία… µπορεί να ζωντανέψει ξανά.

    AMARANTHE ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟ ΣΑΡΛΑΚΗ: Έχει φτάσει 2024 και ακόµα θα βρεθεί κόσµος που θα αναλύει κατά πόσον οι AMARANTHE είναι metal. Γελάνε και οι πέτρες. Μαζί µε αυτές και οι αναρίθµητοι οπαδοί της µπάντας ανά την υφήλιο και ακόµα περισσότερο ο ιθύνων νους της, OLOF MÖRCK, ο οποίος έχει κάθε λόγο να είναι ευτυχισµένος. Το “THE CATALYST” θα γράψει ιστορία στην πορεία του σχήµατος, να το θυµηθείτε.

    BORKNAGAR ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ: O ØYSTEIN GARNES BRUN ξεκίνησε τους BORKNAGAR µε σκοπό να δηµιουργήσει κάτι που θα ξεφεύγει από τα στεγανά του τυπικού νορβηγικού black metal ήχου και σήµερα, 30 χρόνια και 12 albums µετά, είναι ξεκάθαρο πως το όραµά του έχει πραγµατοποιηθεί. Μιλήσαµε µαζί του για το “FALL”, το νέο studio album που θα µας ταξιδέψει, θα µας προβληµατίσει, θα µας ανατριχιάσει και θα µας συγκινήσει. Ας αφεθούµε στη µαγεία τους.

    ΘΕΜΑΤΑ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ: JUDAS PRIEST, FIREWIND, GREEK HEAVY/POWER METAL, IHSAHN, AMARANTHE, NORTH SEA ECHOES, BORKNAGAR, DECAPITATED, SCANNER, MADDER MORTEM, UKĆ, ΠΤΕΡΥΓΑ 3, PETE RAFAEL.

    MONIMEΣ ΣΤΗΛΕΣ: ΗΑΜΜΕRING THE WORLD, LOUD FROM PLANET METAL, PROTOMETAL: The Master’s Apprentices, CELEBRATION DAY: King Diamond “Fatal Portrait”, WHAT TOMORROW KNOWS: Ryujin, TEN TON HAMMER: Δήμητρα Καλαβρέζου (Unverkalt), PAST TENSE: Cradle of Filth “Dusk and Her Embrace”, ALL THE WORLD’S A STAGE: Ηλίας (Karma Violens), STAGE HAMMER (39 Years Metal Hammer-Sakis Tolis, 1000mods, Satan, Watain κ.α.), HELLENIC ASSAULT, SUB-TERRA, JUDGEMENT DAY

    PAST TENSE: Cradle of Filth “Dusk and Her Embrace” ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ. Ζούµε στο παρόν. Γι’ αυτό και ανυποµονούµε να απολαύσουµε τους CRADLE OF FILTH στις επερχόµενες συναυλίες τους στη χώρα µας µαζί µε τους Wednesday 13 και τους Sick N’ Beautiful, στις 2 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη (Principal Club Theater) και στις 3 Μαρτίου στην Αθήνα (Fuzz Club). Όπως µας είπε ο DANI FILTH σχετικά µε αυτές: «δεν θα παίξουµε τραγούδια µόνο από τον τελευταίο δίσκο ή τα πρόσφατα albums αποκλειστικά, αλλά θα παρουσιάσουµε µία µίξη από κοµµάτια όλης της πορείας µας. Ακόµα και από το “The Principle of Evil Made Flesh”, από το “Nymphetamine”, το “Midian” κτλ. Ανυποµονούµε να επιστρέψουµε στην Ελλάδα και µαζί µας θα έχουµε δύο υπέροχες support µπάντες που δεν βλέπεις εύκολα στην Ευρώπη και που το show τους είναι εκπληκτικό όχι µόνο µουσικά αλλά και οπτικά». Φυσικά, πέρα από τους δίσκους που αναφέρθηκαν, θα θέλαµε πολύ να ακούσουµε υλικό και από το θρυλικό “DUSK AND HER EMBRACE”, στο οποίο και επικεντρώσαµε την παρακάτω κουβέντα και που λόγω αυτού, κάνουµε ένα µακροβούτι στο παρελθόν και στην εποχή που κυκλοφόρησε. Γιατί ναι, ζούµε στο παρόν, όπως είπαµε, αλλά δεν ξεχνάµε και την ιστορία µας.

    ALL THE WORLD’S A STAGE: Ηλίας (Karma Violens) ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ. Metal, φωτιά και λαύρα! Οι KARMA VIOLENS έχουν γράψει ήδη πολλά χιλιόµετρα στη διαδροµή τους και το METAL HAMMER παρακολουθεί την ένταση και την αδρεναλίνη τους από την αρχή µέχρι σήµερα. Τώρα, µετά την κυκλοφορία του single τους “Legacy” και έχοντας νέο δίσκο στα σκαριά, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ, φτάνει η ώρα να µετατρέψουν σε ερείπια το ΊΛΙΟΝ PLUS. Μαζί τους στη σκηνή θα βρίσκονται οι επίσης εξαιρετικοί AmongRuins, από τις πιο δυναµικές µπάντες της χώρας, ενώ τη συναυλία θα ξεκινήσουν οι πολλά υποσχόµενοι Eternal. Και για να µπούµε πλήρως στο πνεύµα, ζητήσαµε από τον ΗΛΙΑ ΖΟΥΝΗ, τον άνθρωπο που κρατά ως ισχυρότατο επιθετικό όπλο το µικρόφωνο των Karma Violens, να µας µιλήσει για τη ζωή στο συναυλιακό σανίδι. Ως µουσικός και ως οπαδός. Αυτός είναι ο ιδανικότερος τρόπος να ξεκινήσει ο Μάρτιός µας, ΔΕΝ το χάνουµε το live! Shatter your chains!

    TEN TON HAMMER: Δήμητρα Καλαβρέζου (Unverkalt) ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ. Το 2023 οι UNVERKALT µε το δεύτερο album που έχει τον τίτλο “A LUMP OF DEATH: A CHAOS OF DEAD LOVERS”, επιβεβαίωσαν τον µαγνητισµό που µας ασκεί το σκότος τους. Στο ραντάρ το στίγµα τους παραµένει έντονο όσο και οι εφιάλτες που µας κερνά κάθε ακρόαση της µουσικής τους. Ναι, εδώ πάλλεται η Τέχνη στο σήµερα! Αυτός είναι ο λόγος που νιώθουµε ανυποµονησία να τους απολαύσουµε στο live για την παρουσίαση του νέου δίσκου, στο TEMPLE, το ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ. Για την ώρα εδώ, το κορίτσι µε την απόκοσµη χροιά φωνής που κρατά το µικρόφωνο του σχήµατος, η ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΛΑΒΡΕΖΟΥ, µας ξεναγεί σε 10 δίσκους που καθόρισαν την αισθητική της. Μην χάσεις για κανέναν λόγο αυτό το live! You have been warned!


    HORROR: DARK FUNERAL, MOONLIGHT SORCERY, IN UTERO CANNIBALISM, JOB FOR A COWBOY

    DARK FUNERAL ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΝΑΚΟΥΛΑ: Οι προφήτες συµφώνησαν. Η ώρα της αποκάλυψης ήρθε. Στις 10 Μαρτίου, οι DARK FUNERAL επιστρέφουν στη χώρα µας και το Gagarin 205 όπου η έβδοµη και τελευταία σφραγίδα θα σπάσει. Ο LORD AHRIMAN λοιπόν, ως σκοτεινός απόστολος, µας προειδοποιεί για τις επικείµενες καταστροφές που πρόκειται να προκαλέσουν εδώ και µας εξηγεί πώς γίνεται να υπηρετείς την τέχνη σου για 30 συνεχόµενα χρόνια, µε την ίδια τρέλα και αφοσίωση…



    ΑΦΙΣΕΣ: KISS / DARKTHRONE

    The Faith is Strong Here… Φεβρουάριος με METAL GODS και heavy metal εκκλησιασμό! Το τεύχος μπορείτε να το παραγγείλετε ΕΔΩ. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βρισκόμαστε δίπλα σας! We are Defenders of the Faith!