Friday, 09 February 2024 12:00

MAIDEN UNITED: Μαζί με τον Dennis Stratton για live, 12 & 13 Απριλίου σε Αθήνα και Θεσ/νικη

Written by 
    MAIDEN UNITED: Μαζί με τον Dennis Stratton για live, 12 & 13 Απριλίου σε Αθήνα και Θεσ/νικη

    Οι Maiden uniteD, μια από τις σπουδαιότερες tribute μπάντες στους Iron Maiden, έρχονται στην χώρα και οι οπαδοί των βρετανών θρύλων δεν πρέπει να χάσουν αυτά τα δυο live ραντεβού, 12 Απριλίου στην Αθήνα και 13 στην Θεσσαλονίκη! Και έχουν ένα λόγο παραπάνω είναι παρόντες μιας και ο Dennis Stratton, o κιθαρίστας των Iron Maiden κατά τα πρώτα βήματα τους και στο πρώτο εμβληματικό album τους, θα βρίσκεται επί σκηνής!


    Τις λεπτομέρειες τις μαθαίνουμε από τους διοργανωτές εδώ.

    Maiden uniteD
    feat. Dennis Stratton
    live in Athens – Greece
    "1980 Tour"

    Παρασκευή 12 Απριλίου 2024
    An Club | Αθήνα

    Οι Maiden uniteD, είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη tribute μπάντα της Σιδηράς Παρθένου παγκοσμίως. Διασκευάζουν με το δικό τους, μοναδικό τρόπο τους κλασικούς ύμνους των Maiden. Το 2024 περιοδεύουν με το "1980 tour" και θα βρεθούν για δύο συναυλίες στην Ελλάδα, στις 12 Απριλίου στο An Club στα Εξάρχεια και στις 13 Απριλίου στο Eightball Club στη Θεσσαλονίκη.

    Επιστρέφουν στην Αθήνα 12 χρόνια μετά την πρώτη και μοναδική εμφάνιση τους στην πόλη (τον Γενάρη του 2012 και πάλι στο An Club). Αυτήν τη φορά, οι Maiden uniteD θα έχουν στη σύνθεσή τους τον έναν και μοναδικό, Dennis Stratton, κιθαρίστα των Iron Maiden στο φερώνυμο ντεμπούτο τους, το 1980, αλλά και στο "Live!! + One" EP, που ηχογραφήθηκε την ίδια χρονιά στο διάσημο Marquee Club του Λονδίνου και διατέθηκε αρχικά μόνο στην Ιαπωνία, για να επανακυκλοφορήσει το 1984 με διευρυμένο tracklist, αποκλειστικά στην ελληνική αγορά!

    Οι ίδιοι δηλώνουν για τις εμφανίσεις στην Ελλάδα:
    «Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε στο An Club στην Αθήνα και στο Eightball Club στη Θεσσαλονίκη. Η προηγούμενη εμπειρία και από τα δύο venues ήταν απλώς καταπληκτική και ανυπομονούμε να ανέβουμε ξανά σε αυτές τις σκηνές. Το κοινό στην Ελλάδα έδειχνε πάντα μια απίστευτη ενέργεια και πάθος για τη μουσική μας και είμαστε αποφασισμένοι να του προσφέρουμε δύο αξέχαστες βραδιές. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους πιστούς Έλληνες fans μας για τη συνεχή στήριξή τους στους Maiden uniteD όλα αυτά τα χρόνια. Είστε απλά καταπληκτικοί, και ανυπομονούμε να βρεθούμε κοντά σας».


    Maiden uniteD is back and ready to shake Greece to its core!
    Two nights to remember!
    Maiden uniteD
    12 Απριλίου 2024 | An Club
    Προπώληση στο δίκτυο more.com by viva

    Όλα ξεκίνησαν ...
    ...όταν το ολλανδικό fan club των Iron Maiden ζήτησε από τον Joey Bruers να πραγματοποιήσει ένα διαφορετικό σόου. Κάτι που να ξεφεύγει από ένα τυπικό tribute και από τα όρια μιας ακόμη μπάντας διασκευών. Μιας που στην εκδήλωση θα παρευρισκόταν και ο αρχηγός Steve Harris, ο Joey έπρεπε να ετοιμάσει κάτι ξεχωριστό. Έτσι λοιπόν, με τη συμμετοχή μουσικών από διάφορα σχήματα, παρουσίασε μια σειρά από τραγούδια των Iron Maiden σε ακουστική μορφή, με αποτέλεσμα οι αντιδράσεις του κοινού να είναι θριαμβευτικές. Και κάπως έτσι, η αρχική ιδέα μετουσιώθηκε σε μια συναυλία και αυτή η συναυλία εντέλει μετατράπηκε σε ολόκληρο εγχείρημα. Ένα εγχείρημα, που επιδιώκει να φέρει κοντά μουσικούς και fans με διάφορες καταβολές, με στόχο η μουσική των Iron Maiden να λάβει τις τιμές που της αξίζει.

    Μείνετε συντονισμένοι της συναυλίας στο facebook event για να μαθαίνετε όλα τα τελευταία νέα! Να σημειώσουμε επίσης πως και στα δυο live ως support act, θα εμφανιστεί το προσωπικό σχήμα της εξαιρετικής Ηλιάνας Τσακιράκη, τραγουδίστριας των Enemy Of Reality. Η frontwoman των EoR και δασκάλα φωνητικής εγνωσμένης αξίας, θα παρουσιάσει ένα εκλεκτικό acoustic show, που θα περιλαμβάνει τραγούδια από όλο το ευρύ φάσμα επιρροών της. Σε αυτό το special set, με την συμμετοχή του πληκτρά Γιάννη Θερμού (The Silent Wedding) θα ακουστούν μουσικές από τους Paradise Lost και Anneke Van Giersbergen, μεταξύ άλλων, όπως και αποσπάσματα από κινηματογραφικά soundtracks και ριζίτικα τραγούδια από την Ελληνική παράδοση. Πλην των μουσικών εξορμήσεών με το συγκρότημά της, η Ηλιάνα Τσακιράκη είναι γνωστή και για τις συμμετοχές της σε σπουδαίους δίσκους του metal ιδιώματος, όπως το "The Great Mass" των Septicflesh και η επερχόμενη δισκογραφική δουλειά του Mortiis (ex-Emperor).

    Maiden uniteD line-up:
    Dennis Stratton – Guitar
    Marios Karanastasis – Vocals
    Jim Katsaros – Guitar
    Joey Bruers – Bass
    Johnny Thermos – Piano
    Renos Lialioutis – Drums

    Πληροφορίες εισιτηρίων
    Τιμές εισιτηρίων
    19 ευρώ (early birds - sold out)
    21 ευρώ (προπώληση)
    23 ευρώ (ταμείο)

    Σημεία προπώλησης
    Δίκτυο More.com
    Nova | Public | Ευριπίδης | viva spot Τεχνόπολης | Αθηνόραμα.gr