Thursday, 04 April 2024 00:25

ΤΗΙS.IS.HAMMER.472: Τεύχος Απριλίου, Thrashing Purple Issue!

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.472: Τεύχος Απριλίου, Thrashing Purple Issue!

    Απρίλιος με πρωταγωνιστή τον KERRY KING, την αιµατοβαµµένη µηχανή των Slayer, τον κιθαρίστα - απειλή που μαζί με τον Jeff Hanneman, έφτιαξαν το 1981 το κολοσσιαίο thrash metal σχήμα. Εδώ κουβεντιάζουμε μαζί του, για όσα θερίζει στο διάβα του το 2024!  Πρωταγωνιστής και το Βαθύ Μωβ χρώμα της δεκαετίας του 1970, με τον θρύλο των DEEP PURPLE, τον ROGER GLOVER, να μας εκμυστηρεύεται τις κρυφές πτυχές του μνημειώδους “MACHINE HEAD”. Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του METAL HAMMER, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook και θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Επίσης το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας το παραγγελία ΕΔΩ. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βαδίζουμε δίπλα σας!! Stay Heavy!


    KERRY KING ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ: Ο KERRY KING δεν είναι µόνο ένα δολοφονικό γρανάζι στην αιµατοβαµµένη µηχανή των Slayer. Είναι εκείνος που µαζί µε τον εκλιπόντα Jeff Hanneman, το 1981 δηµιούργησαν την τροµοκρατική υπερδύναµη των Slayer. Τέτοιας εµβέλειας metal περσόνα είναι και έτσι τον ζυγίζουµε στην ιστορία της µουσικής. Τώρα λοιπόν που είναι έτοιµος να εξαπολύσει τη δική του Κόλαση, επιστρέφοντας στη δισκογραφία µετά από 9 χρόνια µε τον προσωπικό του δίσκο “FROM HELL I RISE”, έχουµε κάθε λόγο να θέλουµε να µιλήσουµε µαζί του. Και το κάνουµε έχοντας την ψαρωτική µορφή στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραµµής, καθώς έχει πολλά να πει και µέσα από το νέο album του, το οποίο, όπως µας εξοµολογείται, θα γινόταν ο επόµενος Slayer δίσκος αν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές. Η παρακάτω κουβέντα περιέχει πολλές φορές τη λέξη “Slayer”, όµως δεν αναφέρεται η λέξη “reunion”. Όχι γιατί προσποιούµαστε πως αυτό δεν είναι το θέµα των ηµερών, αλλά γιατί η πλευρά του King δεν επιθυµούσε να συζητήσουµε περί αυτού. Σεβαστό. Σύντοµα θα συµβεί κι αυτό. Διάβασε αυτά που ακολουθούν και ίσως καταλάβεις πως αυτή η επιβλητική φιγούρα που ηγείται της πιο τροµακτικής µπάντας του κόσµου, δεν είναι όπως φαίνεται. Ευχαριστώ τον Λεωνίδα Αρβανίτη για τη συµβολή του σε ορισµένες ερωτήσεις.

    DEEP PURPLE “Machine Head” ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΥΡΟ: Σε εκατοντάδες χρόνια από τώρα όπου κάθε κοινός θνητός από εµάς θα έχει ξεχαστεί ακόµα και από τους απογόνους του, κάποια albums σαν το “MACHINE HEAD” θα στέκονται αγέρωχα και θα έχουν γίνει ακόµη πιο κλασικά απ’ ό,τι είναι σήµερα. Ένα τόσο κοµβικό δηµιούργηµα για τους DEEP PURPLE, τα τραγούδια του οποίου έχουν διασκευάσει αµέτρητες µπάντες, µε Maiden και Metallica να βρίσκονται ανάµεσά τους. Μιλάµε για τον δίσκο µέσα απο τον οποίο άπαντες -ανεξαρτήτου µουσικού γούστου- γνωρίζουν και έχουν σιγοτραγουδήσει το “Smoke on the Water”. Επίσης είναι και ο δίσκος µε τα τόσο εµβληµατικά κοµµάτια που µία από τις καλύτερες µπαλάντες του σκληρού ήχου, το “When a Blind Man Cries”, έγινε b-side. Είχα την τεράστια τιµή να συνοµιλήσω µε τον θρύλο ROGER GLOVER, προσπαθώντας να ξεχάσω το τι έχει καταφέρει στην καριέρα του, γιατί διαφορετικά δεν θα µπορούσα να ψελλίσω λέξη. Ευχαριστώ τους Χάκο και Συµέλα για τη βοήθεια στην προετοιµασία των ερωτήσεων.

    40 ΧΡΟΝΙΑ METAL HAMMER: Στη διαδροµή που θα καταλήξει φέτος να γιορτάσουµε τα 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ METAL HAMMER, θυµόµαστε τα 30 χρόνια του συντριπτικού “FAR BEYOND DRIVEN” των PANTERA και όσα φιλοξενήθηκαν το 1994 στις σελίδες µας (ΤΕΥΧΟΣ NO. 113 6/1994).

    ACCEPT ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟ ΣΑΡΛΑΚΗ: Ένα όνοµα, µια ιστορία. Τίποτα δεν θα ήταν ίδιο σε αυτήν τη µουσική που ακούµε, εάν ο συγκεκριµένος κύριος δεν δάµαζε την κιθάρα και έγραφε τα µαγικά αυτά τραγούδια που µας έχουν συντροφεύσει µια ζωή. Ο λόγος φυσικά για τον τεράστιο WOLF HOFFMANN, αρχηγό και µαέστρο των θρυλικών ACCEPT. Η κυκλοφορία του εξαιρετικού “HUMANOID” µάλλον αποτελεί απλά αφορµή για να του µιλήσουµε και να απολαύσουµε τα όσα πραγµατικά ενδιαφέροντα έχει να µας πει, όχι µόνο σε καλλιτεχνικό επίπεδο, αλλά και όσον αφορά τις προσωπικές του ανασφάλειες, έως και το καυτό ζήτηµα της τεχνητής νοηµοσύνης και των κινδύνων που τη χαρακτηρίζουν.

    DENNIS STRATTON ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΡΑΓΑΚΗ: Μορφή στο Iron Maiden lore, όπως και για τους διαβασµένους του µελωδικού hard rock. O πάντα συµπαθής DENNIS STRATTON αποτελεί ένα ζωντανό σύµβολο της working class καταγωγής της Σιδηράς Παρθένου και το ότι ο Βρετανός κιθαρίστας συνέβαλε στο µυθικό της ντεµπούτο θα µνηµονεύεται εσαεί. Την Παρασκευή 12 Απριλίου έχουµε την ευκαιρία να τον ξαναδούµε ζωντανά, καθώς θα ανέβει στη σκηνή του An Club µε τους MAIDEN UNITED για ένα ιδιαίτερο tribute. Παρακάτω διαβάζουµε για το πέρασµά του από τους Maiden και τα κατορθώµατά του στο AOR αποκαλύπτοντας κάποιες λιγότερο γνωστές πληροφορίες.

    MY DYING BRIDE ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ: Ο AARON STAINTHORPE είναι δυνατότερος από ποτέ και αυτό είναι κάτι που ακούγεται στον νέο δίσκο των MY DYING BRIDE, “A MORTAL BINDING”. Έχοντας πλέον ξεπεράσει τους δύσκολους και µαύρους καιρούς των τελευταίων ετών, µπορεί να συνδεθεί στο Zoom µε πολλή όρεξη για κουβέντα και να τοποθετηθεί για θέµατα περί αντιµετώπισης της τέχνης σήµερα, της τεχνητής νοηµοσύνης, για το πώς οι σύγχρονοι άνθρωποι συµπεριφέρονται έχοντας το κινητό ως προέκταση του χεριού τους, για µουσική, για το κρασί που πίνει γράφοντας στίχους, για το πόσο ονειρικό είναι να περιοδεύεις µε τους Iron Maiden και διάφορα άλλα. Πάντα οµιλητικός, πάντα ειλικρινής και απολαυστικός. Μοναδικός!

    SATURDAY NIGHT SATAN ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ: Το Σαββατόβραδο οι άγιοι πάνε για ύπνο κατά τις 8 το απόγευµα ώστε να προσέλθουν την επόµενη, για πρωινό εκκλησιασµό. Από την άλλη, Σάββατο βράδυ οι αµαρτάνοντες ντύνονται, στολίζονται και ετοιµάζονται να καούν στην πυρά του rock ‘n’ roll µέχρι το χάραµα… Οπότε µου είναι εύκολο να διαλέξω πλευρά για να ζήσω τις ανοµολόγητες αµαρτίες µου. Σε αυτήν την επιλογή µε βοηθά το “ALL THINGS BLACK”, ο πρώτος δίσκος των SATURDAY NIGHT SATAN. Εδώ κουβεντιάζουµε µε τον πυρήνα του σχήµατος, τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΣΗ (µπάσο) και την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΑΡΟΦΑΛΛΙΔΗ (φωνή) για τη Hammer-Horror κινηµατογραφική αισθητική τους, τις vintage αναφορές, τα θανάσιµα αµαρτήµατα που είναι επιρρεπείς και τις µουσικάρες τους. Κυρ Σατανά µου, τι ώρα είπαµε έχουµε ραντεβού στο bar;

    RIOT V ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΥΡΟ: Σε µία περίοδο που έχουν κλονιστεί κάποιες βασικές αρχές που δέσποζαν σε αγαπηµένες µας µπάντες, ευτυχώς που υπάρχουν αρρωστάκια όπως οι RIOT V οι οποίοι σε πείθουν πως δεν λειτουργούν µε γνώµονα τα φράγκα αλλά έχοντας για όχηµα το πάθος τους για το metal και τον σεβασµό για την κληρονοµιά που κουβαλάει τούτη η σπουδαία φανέλα. Ο Johnny πήρε για τα καλά το όπλο του περιπλανώµενος σε “MEAN STREETS” κι εµείς βγάζουµε το καπέλο στον DON VAN STAVERN.

    DOOL ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ: Τη γνωρίσαµε ως Ryanne, τραγουδίστρια και κιθαρίστρια µιας µπάντας από την Ολλανδία που ισορροπεί τέλεια ανάµεσα στο new wavey dark rock και την occult metal σκηνή. Όσοι τη γνωρίσαµε τέλος πάντων, γιατί οι DOOL θα έπρεπε να είναι ήδη πολύ µεγαλύτεροι. Τώρα είναι η στιγµή να συστηθούµε ξανά. Με τ@ RAVEN VAN DORST. Ένα άτοµο που γεννήθηκε ερµαφρόδιτο, µετατράπηκε όταν ήταν βρέφος από τους γιατρούς σε γυναίκα, και στις 5 Μαΐου 2021, µε ένα post, αποφάσισε να αποποιηθεί τη γυναικεία ταυτότητα και να αγκαλιάσει τη διττή του φύση. Η ιστορία αυτή είναι το επίκεντρο του “THE SHAPE OF FLUIDITY”, ενός ακόµα καταπληκτικού δίσκου. Raven, είµαστε εδώ για σένα, πες τα µας όλα.

    FRAGMENT SOUL ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ: Έχεις χώρο στην αισθητική σου για τα µαύρα πέπλα του ροµαντισµού; Για µουσικές που είναι ερωτευµένες µε την πικρή απώλεια; Για δηµιουργία που απεχθάνεται το φτηνό µελό; Για τραγούδια που µαγνητίζονται από τραύµατα µελαγχολίας; Αν σε αυτά απαντήσεις θετικά, προχώρα να διαβάζεις... Σε αφορούν οι FRAGMENT SOUL. Και τι έχουµε εδώ; Μια κουβέντα µε τον mastermind του συγκροτήµατος, τον ΣΠΥΡΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (µπάσο), µε αιτία τον καινούριο concept δίσκο που έχει τον τίτλο “GALOIS PARADOX”. Στην κουβέντα µας µιλάµε για τη ζωή και τον θάνατο του µαθηµατικού Évariste Galois στη Γαλλία του 19ου αιώνα. Μιλάµε για µουσικές που δεν τις έπνιξε ο πηχτός χυλός ανοησίας και κυνισµού των ηµερών. Μιλάµε για το πόσο µικραίνει η απόσταση ανάµεσα στην Κέρκυρα και τον Καναδά, αν µιλάς την πιο πολύτιµη γλώσσα του κόσµου. Τη γλώσσα της αισθητικής.

    ΘΕΜΑΤΑ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ: KERRY KING, DEEP PURPLE “Machine Head”, METAL HAMMER 40 YEARS: PANTERA “Far Beyond Driven”, MY DYING BRIDE, IRON MAIDEN THE DENNIS STRATTON DAYS, ACCEPT, DOOL, SATURDAY NIGHT SATAN, FRAGMENT SOUL, RIOT V, VULTURE, TÝR, CAPTAIN HAWK, AARON KUSTENER.

    MONIMEΣ ΣΤΗΛΕΣ: ΗΑΜΜΕRING THE WORLD, LOUD FROM PLANET METAL, PROTOMETAL: Warhorse, CELEBRATION DAY: Annihilator “Alice in Hell”, WHAT TOMORROW KNOWS: Coltre, TEN TON HAMMER: Marianna Florou (Project Renegade), STAGE HAMMER, HELLENIC ASSAULT, SUB-TERRA, I AM I: Tom Angelripper (Sodom), JUDGEMENT DAY.

    HORROR: DEICIDE, WOLFHEART, TOMORROW’S RAIN, KAWIR

    DEICIDE ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ Σ. ΚΡΙΜΠΟΓΙΑΝΝΗ: To Horror συνοµίλησε µε τον τεράστιο GLEN BENTON, έναν από τους πλέον περίφηµους/διαβόητους µουσικούς και frontmen στην ιστορία του death metal και όχι µόνο. Σαφώς πιο ορεξάτος από την προηγούµενη φορά που του πήραµε συνέντευξη, απαντάει στις ερωτήσεις µας µε αφορµή το επίσης ορεξάτο “BANISHED BY SIN”, το νέο album των ανίερων θεών DEICIDE. Η µπάντα δεν χρειάζεται να πραγµατοποιήσει κάποια επιπλέον «υπέρβαση» - το όνοµά της βρίσκεται ήδη ανεξίτηλα χαραγµένο στη βρόµικη βίβλο του ιδιώµατος. Είναι όµως αναζωογονητικό για τους οπαδούς της το ότι ακούγεται πιο «συγκεντρωµένη»/«αποφασισµένη» και ότι παίρνει την κυκλοφορία ενός δίσκου στα σοβαρά, παρόλο που δεν πρόκειται ποτέ να ξεπεράσει σε ιδέες, πώρωση, πωλήσεις ή εντυπώσεις τα 4-5 πρώτα albums της (λαµβάνοντας υπ’ όψιν και το “Amon”).

    KAWIR ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ: Ο «ΚΥΔΟΙΜΟΣ» ήταν δαίµονας προσωποποίηση της ταραχής και του θορύβου των µαχών. Απεικονιζόταν µαζί µε την Έριδα και την Κήρα πάνω στην Ασπίδα του Αχιλλέα, που βρίσκουµε στην Ιλιάδα. Μετά από 30 χρόνια παρουσίας, είναι απορίας άξιο πώς ο THERTHONAX δεν είχε «βάλει» νωρίτερα τον συγκεκριµένο δαίµονα στις δηµιουργίες των KAWIR µιας που είναι απόλυτα ταιριαστός. Στην «Ειρήνη» του Αριστοφάνη ο Κυδοιµός αναφέρεται ως γιος του πολέµου και σήµερα, είναι αυτός που σηµατοδοτεί «το νέο ξεκίνηµα» για το συγκρότηµα από την Αθήνα, για το οποίο µαθαίνουµε περισσότερα στις παρακάτω γραµµές.

    ΑΦΙΣΕΣ: EMPEROR / SCORPIONS



    Τεύχος Απριλίου με εμβέλεια που ξεκινά από το απειλητικό thrash metal σήμερα, και φτάνει μέχρι τα μυθικά 70s!! Άχαστο και αρματωμένο με τους σπουδαιότερους! Αν θέλετε μπορείτε να το παραγγείλετε ΕΔΩ. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βρισκόμαστε δίπλα σας!