Sunday, 24 January 2021 14:19

SOEN: "Illusion" (νέο τραγούδι & video clip)

Written by 
  SOEN: "Illusion" (νέο τραγούδι & video clip)

  Μία «ανάσα» πριν την κυκλοφορία του πέμπτου τους δίσκου οι Σουηδοί Soen μάς έδωσαν μία ακόμη γεύση του τι έρχεται.

  Συγκεκριμένα, δημοσίευσαν το κομμάτι "Illusion", το οποίο μάλιστα συνοδεύεται -για άλλη μια φορά- από ένα ανατριχιαστικό και γεμάτο νόημα video clip.

  Το "Illusion" σύμφωνα με τη μπάντα «είναι ένα τραγούδι για την υπευθυνότητα που κουβαλάμε όλοι μας εάν θέλουμε να βελτιώσουμε τον κόσμο μας. Η αλλαγή πρέπει να γίνει από εμάς, από εσένα, από εμένα... από τους ανθρώπους. Δεν μπορούμε απλά να καθόμαστε και να περιμένουμε αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία να μας βοηθήσουν. Είναι, άλλωστε, απασχολημένοι με το να μάχονται με ομοίους τους για ισχύ και απληστία. (Το τραγούδι) έχει να κάνει με την απογοήτευση του να νιώθεις αδύναμος αλλά και με την ελπίδα πως τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν ως προς το καλύτερο. Αυτό μπορεί να γίνει εάν σταματήσουμε να κριτικάρουμε τους άλλους και να αποκτούμε εχθρούς επειδή απλά εμπιστευόμαστε στα τυφλά τις απόψεις των πολιτικών και των μέσω ενημέρωσής τους»

  Το νέο άλμπουμ τιτλοφορείται "Imperial" και θα κυκλοφορήσει στις 29 Ιανουαρίου του 2021 μέσω της Silver Lining Music. Μάλιστα, είναι και το άλμπουμ του μήνα στο τεύχος του Metal Hammer που κυκλοφορεί.

  Την παραγωγή του δίσκου ανέλαβε ο Iñaki Marconi, ενώ τη μίξη και το mastering ο Kane Churko (Ozzy Osbourne, Bob Dylan).

  "Imperial" tracklisting

  1. Lumerian
  2. Deceiver
  3. Monarch
  4. Illusion
  5. Antagonist
  6. Modesty
  7. Dissident
  8. Fortune

  Εδώ θυμόμαστε το τραγούδι το "Monarch" που δημοσιοποιήθηκε πριν λίγο καιρό:

  «Το "Monarch" είναι ένα επικό, δυναμικό τραγούδι σχετικά με προσόντα της ανθρωπότητας που έχουν "ξεμείνει" ανά τα χρόνια, όπως για παράδειγμα η γενική άποψη ότι το να δείχνεις συμπόνοια και ευγένεια, είναι σημάδι αδυναμίας» έχει αναφέρει σχετικά με το νέο κομμάτι ο ντράμερ του συγκροτήματος, Martin Lopez.

  Από την πλευρά του, ο τραγουδιστής Joel Ekelöf πρόσθεσε ότι «η έλλειψη καθοδήγησης στην κοινωνία είναι αυτή που μετατρέπει τους νέους σε βίαια και καταστροφικά όντα, καθώς μην ξεχνάμε ότι ζουν σε μία εποχή που αυτοί που κάνουν bullying είναι βασιλιάδες και οι υπόλοιποι τα θύματα».

  Και εδώ το πρώτο κομμάτι του δίσκου που δόθηκε στην κυκλοφορία "Antagonist":

  Με τη δημοσιοποίηση του πρώτου κομματιού ο ντράμερ της μπάντας, Martin Lopez είχε αναφέρει πως «Στη ζωή μου προσπαθώ να είμαι όσο πιο αληθινός γίνεται. Ωστόσο, πιστεύω ότι η μουσική και οι Soen είναι το μόνο μέρος που νιώθω πραγματικά ο εαυτός μου», ενώ είχε συμπληρώσει πως «όταν είσαι σπίτι, φτιάχνεις μουσική και γράφεις στίχους, τότε είναι η στιγμή που πραγματικά εκφράζεσαι, χωρίς να σε κρίνει κανείς και με απόλυτη ελευθερία».

  Αναφερόμενος στη δύσκολη περίοδο που διανύει ο πλανήτης ο Lopez είχε πει ότι ήταν «απαίσιο» το ότι δεν μπορούσαν να κάνουν συναυλίες, αλλά ταυτοχρόνως τους βοήθησε να δημιουργήσουν τον επερχόμενο δίσκο, καθώς είχαν περισσότερο χρόνο.

  Τέλος, είχε υπογραμμίσει ότι «πάντα θα είμαστε ένα συγκρότημα που έχει τη θέληση να παλέψει για την ελευθερία και για όλα τα σημαντικά πράγματα στη ζωή».