Wednesday, 05 October 2016 17:27

JASON BECKER: Ετοιμάζει τη δισκογραφική του επιστροφή και ζητά τη βοήθεια των fans

Written by 
    JASON BECKER: Ετοιμάζει τη δισκογραφική του επιστροφή και ζητά τη βοήθεια των fans

    26 χρόνια έχουν συμπληρωθεί από την ημέρα που ο θεόρατος κιθαρίστας Jason Becker διαγνώστηκε με ALS (πλάγια μυατροφική σκλήρυνση) μια πάθηση γνωστή και ως Lou Gehrig’s Disease. Έκτοτε, μπορεί να κινήσει μόνο τις κόρες των ματιών του ενώ έχει χάσει και την ομιλία του και επικοινωνεί μέσω υπολογιστή με ένα λογισμικό που δημιούργησε ο πατέρας του, Gary.

    Σήμερα, δύο δεκαετίες ύστερα από το τελευταίο του album, το self-released “Perspectives” του 1996, ετοιμάζει το νέο του δισκογραφικό βήμα ξεπερνώντας όλες τις αντιξοότητες που του δημιουργεί η ασθένειά του. Καθώς ο ίδιος δεν μπορεί να παίξει κιθάρα, στις ηχογραφήσεις θα αναλάβουν εξίσου σπουδαίοι και βιρτουόζοι κιθαρίστες μεταξύ αυτών ο Joe Satriani, ο Steve Morse των Deep Purple, ο Trevor Rabin πρώην μέλος των Yes, ο Guthrie Govan, ο δικός μας Gus G., ο Jeff Loomis, ο Chris Broderick, η Aleks Sever και πολλοί άλλοι, παρέα με μία backing band από session μουσικούς.

    Για να καταφέρει να καλύψει τα έξοδα του studio, της παραγωγής, της αμοιβής των μουσικών καθώς και των ανθρώπων που τον βοηθούν στην καθημερινότητά του, ο Jason Becker ζητά τη βοήθεια των ανθρώπων που αγαπούν τη μουσική του. Σε αυτή τη σελίδα, μπορεί ο καθένας να γίνει η «δισκογραφική εταιρία» του Becker και να κάνει μία δωρεά ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα που θα κάνουν πράξη το όνειρο του καλλιτέχνη.

    Όσοι συμβάλλουν στην προσπάθεια, προφανώς θα πάρουν πρώτοι το δίσκο και μπορούν να έχουν το όνομά τους στα credits ενώ ο Jason Becker δίνει και πολλά δώρα όπως μπλουζάκια, υπογεγραμμένα CDs και κιθάρες (μία απ’ αυτές με την υπογραφή του παιχταρά Joe Bonamassa). Ο δίσκος αναμένεται μέσα στο 2017 αν ολοκληρωθεί το crowdfunding.

    Ο Jason Becker διαγνώστηκε με ALS το 1991, λίγο μετά την ένταξή του στην προσωπική μπάντα του David Lee Roth για το δίσκο “A Little Ain’t Enough” και οι γιατροί του έδιναν 5 χρόνια ζωής. Για να καταφέρει να ηχογραφήσει τις κιθάρες χρησιμοποίησε λεπτότερες χορδές και διάφορες άλλες τεχνικές ώστε να μην ζορίζει τα όλο και πιο αδύναμα χέρια του. Στη συνέχεια αποσύρθηκε και επέστρεψε στο σπίτι του στο Richmond της California ώστε να ξεκινήσει θεραπεία.

    Από τότε, πέρα από το “Perspectives”, έχει κυκλοφορήσει τις demo συλλογές “The Raspberry Jams” (1999) και “The Blackberry Jams” (2003) και το best-of “The Collection” (2008) με remastered εκδόσεις παλιών κομματιών και κάποιες νέες συνθέσεις που ηχογραφήθηκαν από guests όπως ο Marty Friedman, ο Greg Howe, ο Steve Vai, ο Joe Satriani και ο Deen Castronovo.

    Το 2012 κυκλοφόρησε το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Jason Becker: Not Dead Yet” που καταγράφει όλη τη ζωή του, από τα παιδικά του χρόνια μέχρι και σήμερα. Εκεί είναι εμφανής η ψυχική του δύναμη, που του δίνει κάθε μέρα ώθηση να ξεπερνά τα εμπόδια και να συνεχίζει να δημιουργεί όπως παλιά. Ας δούμε το trailer, και ας θυμηθούμε κάτι από το εκπληκτικό album “Perpetual Burn”.