Monday, 20 November 2017 15:18

AC/DC: Δηλώσεις μουσικών για το θάνατο του Malcolm Young

Written by 
    AC/DC: Δηλώσεις μουσικών για το θάνατο του Malcolm Young

    Σοκαριστικά τα νέα προχθές για το θάνατο του ιδρυτή, κιθαρίστα και συνθέτη των AC/DC, Malcolm Young, σε ηλικία 64 ετών από άνοια. Πολλοί συνάδελφοί του στη μουσική βιομηχανία από τεράστιες μπάντες προέβησαν σε σχετικές δηλώσεις για τη βαριά αυτή απώλεια, τις οποίες και σας μεταφέρουμε.

    «Mία στενάχωρη μέρα για το rock 'n' roll. O Malcolm Young εκτός από φίλος μου ήταν και η καρδιά και η ψυχή των AC/DC. Περιοδεύσαμε μαζί το 1984 στην Ευρώπη και από τότε έχω κάποιες από τις αγαπημένες μου αναμνήσεις. Θα μας λείψει βαθύτατα και θα ήθελα να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στους στην οικογένειά του, στους συμπαίκτες του και στους φίλους του.» (Εddie Van Halen / Van Halen)

    «Malcolm, σ' ευχαριστώ που ήσουν ένα σημαντικό μέρος του soundtrack της ζωής μου. H μουσική σου είναι ο ορισμός του διαχρονικού και του εμπνευσμένου. RIP» (Lars Ulrich / Metallica)

    «Πραγματικά λυπηρά τα νέα του θανάτου ενός ακόμα φίλου, του Malcolm Young. Θα μας λείψει πραγματικά. God Bless» (Ozzy Osbourne)

    «Με μεγάλη μου λύπη μαθαίνω τα νέα για το θάνατο του Malcolm Young. Ήταν πολύ μεγάλη στιγμή και ευκαιρία για εμάς ν' ανοίξουμε για τους AC/DC την εποχή του "Highway to Hell", από τους οποίους μάθαμε κάποια πράγματα. Ήταν ένας εκπληκτικός κιθαρίστας και η ραχοκοκαλιά της μπάντας εντός και εκτός σκηνής. RIP, Malcom. Πες γεια στον Bon.» (Joe Elliott / Def Leppard)

    «Λυπάμαι για την είδηση για τον Malcolm Young. Ένας πολύ καλός κιθαρίστας.» (Tony Iommi / Black Sabbath)

    «Όχι λόγια... μόνο δάκρυα. Rest in Power, Malcolm Young» (Disturbed)

    «O Θεός να ευλογεί τον Malcolm Young. 1953-2017» (Zakk Wylde / Black Label Society, Ozzy Osbourne)

    «Άσχημα νέα σχετικά με τον Malcolm Young. Η άνοια είναι μία φρικτή ασθένεια.» (Geezer Butler / Black Sabbath)

    «Αυτή είναι μία πραγματικά λυπηρή μέρα για το rock and roll. Μία στιγμή σιγής...» (Slash / Guns n' Roses)

    «Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια Young σήμερα. Δυστυχώς ο Malcolm έφυγε πολύ νωρίς. » (Duff McKagan / Guns n' Roses)

    «Rest in Rock, Malcolm Young. O καλύτερος ρυθμικός κιθαρίστας στην ιστορία του rock 'n' roll. EYXAΡΙΣΤΟΥΜΕ για όλα.» (Τοm Morello / Rage Against the Machine, Prophets of Rage)

    «O βαθμός στον οποίο αυτός ο άνθρωπος επηρέασε το rock 'n' roll δεν μπορεί να υπολογιστεί. Το κολλητικά του riffs, αυτός ο χαρακτηριστικός Gretsch & Marshall τόνος τον έθεσαν μοναδικό. Η επιτομή του αληθινού, badass rock 'n' roll.» (Tom Keifer / Cinderella)

    «O Malcolm "έφυγε". Αν και η μουσική του θα ζει για πάντα, δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψω την πίκρα μου. Όσο γλυκόπικρο κι αν ακούγεται αυτό, χαίρομαι που ξεκουράστηκε από την άνοια και τώρα βρίσκεται στον Παράδεισο με τον Bon και τον αδερφό του, George. Xρωστάω τόσα πολλά στον Malcolm Young...» (Dave Mustaine / Megadeth)

    «To παίξιμο του Malcolm στην κιθάρα είναι σαν το σεξ. Ο τέλειος ρυθμικός κιθαρίστας. Πόσο απολαυστικό και αυθεντικό υλικό μάς χάρισε αυτός ο άνθρωπος. Έφυγε πολύ νωρίς και θα μας λείψει πολύ.» (Marty Friedman)

    «RIP, Malcolm Young. Ένας από τους σπουδαιότερους ρυθμικούς κιθαρίστες, σε μία από τις σπουδαιότερες rock n' roll μπάντες όλων των εποχών. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους AC/DC και την οικογένεια Young.» (Dave Lombardo)

    «Όσο όλος ο κόσμος ασχολείται με την καθημερινότητά του, πολλοί από εμάς θρηνούμε την απώλεια τoυ σπουδαίου Malcolm Young. Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόση χαρά μού έχουν χαρίσει αυτός και οι AC/DC. Ένας πραγματικός θρύλος. Ας τον θυμόμαστε όχι μόνο σήμερα, αλλά κάθε μέρα.» (Charlie Benante / Anthrax, S.O.D)

    «Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας προς την οικογένεια, τους φίλους και τους οπαδούς σου. Τιμή μου που σε γνώρισα. Θα μας λείψεις πραγματικά, Malcolm.» (David Coverdale / Whitesnake)

    «Wow, μόλις κατέβηκα από τη σκηνή εδώ στο Brisbane της Αυστραλίας και έμαθα τα σοκαριστικά νέα του θανάτου του Malcolm. Πόσο λυπηρό... Ένας από τους καλύτερους ρυθμικούς κιθαρίστες στα χρονικά. Ο James Hetfield και ο Scott Ian θα σας πουν το ίδιο.» (Mike Portnoy)

    «RIP, Malcolm Young. Συνιδρυτής μίας από τις μεγαλύτερες rock 'n' roll μπάντες ever.» (Gus G. / Firewind)

    «Είναι πολύ λίγοι οι πραγματικοί ρυθμικοί κιθαρίστες που έχουν πατήσει πάνω στη Γη. Ο Malcolm, κατά τη γνώμη μου, ήταν ο καλύτερος. God Bless You, Sir!» (Rex Brown)

    «Πόσο στενάχωρα νέα. RIP, Malcolm Young. We salute you!» (Overkill)

    «RIP, Malcolm Young. Obrigado por tudo. Ευχαριστούμε για όλα!» (Andreas Kisser / Sepultura)

    «RIP, Malcolm Young. Ευχαριστούμε για τη μουσική και την έμπνευση.» (Kreator)

    «Η κινητήριος δύναμη των AC/DC απεβίωσε. Ένα τραγικό τέλος για έναν υποτιμημένο ήρωα. Ένας από τους πραγματικά σπουδαίους. RIP» (Paul Stanley / Kiss)

    «Πολύ στενάχωρα νέα. Ένας ακόμα θρύλος έφυγε. RIP, Malcolm Young. Rock on!» (Vince Neil / Motley Crue)

    «RIP, Malcolm Young» (Joe Satriani)

    «O Malcolm ήταν καλός άνθρωπος. Ήταν ανέκαθεν μία καλόκαρδη ψυχή. Θυμάμαι την περιοδεία μας με τους AC/DC στην Αυστραλία, που ήταν η πρώτη τους. Θα μας λείψει πολύ. RIP» (Gene Simmons / Kiss)

    «Μόλις ενημερωθήκαμε για το θάνατο του Malcolm Young. Mία πολύ στενάχωρη μέρα σήμερα. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς τον Angus, το συγκρότημα και την οικογένεια του Malcolm. RIP, Malcolm. Τα riffs σου θα ροκάρουν για πάντα.» (Scorpions)

    «Αντίο, Malcolm Young. Ένας από τους μεγαλύτερους riffmasters όλων των εποχών, του οποίου ο θάνατος ακολουθεί τον αντίστοιχο του μεγάλου του αδερφού, George, πριν ένα μήνα περίπου. Σε σχέση με τον αδερφό του, Angus, ήταν ο πιο ήσυχος ως προς τις κινήσεις του πάνω στη σκηνή - όχι στο volume. Όπως ο Alex Van Halen, ήταν ο ισχυρός αδερφικός σύνδεσμος που λειτούργησε ως γερή βάση για μία σπουδαία μπάντα και έδωσε το βήμα στον αδερφό του να λάμψει ως lead κιθαρίστας και να ανταγωνιστεί για τα φώτα της δημοσιότητας με τον τραγουδιστή. Μάλιστα, ο Angus Young κατάφερε έτσι να γίνει η μασκότ της μπάντας. Έτσι στη συνείδηση του κόσμου ο Angus έμεινε ως πιο σημαντικός σε σύγκριση με τον Malcolm, ο οποίος ήταν πάντα πολύ χαμηλών τόνων. Ο Malcolm δεν είχε μία trademark στολή όπως ο Angus. Ο Malcolm δεν έκανε τα χορευτικά του Angus. Δεν τα χρειαζόταν όλα αυτά. Είχε μόνο τα riffs, και τέτοια riffs δεν έγραφε κανείς άλλος. Ποιος άλλος θα έπαιζε heavy rock με μία rockabilly κιθάρα όπως η Gretsch White Falcon και θα τα κατάφερνε τόσο καλά; Τα riffs του θα μείνουν στην ιστορία όπως εκείνα του Jimmy Page των Led Zeppelin και του Tony Iommi των Black Sabbath. Malcolm μας έδωσε πολλή σπουδαία μουσική και η σημασία του χαμού του είναι ανυπολόγιστη. RIP» (Alex Skolnick / Testament)

    «Ο Malcolm είχε ένα ιδιαίτερο δυναμικό και οικονομικό στυλ παιξίματος που τον έκανε τον καλύτερο ρυθμικό κιθαρίστα όλων των εποχών. Αυτή η τρομερή ικανότητά του να παίζει μόνο τις απαραίτητες νότες με την Gretsch κιθάρα του είναι αυτό που έκανε τους AC/DC αυτό που είναι. Τα riffs του, ο τόνος του, το feeling του είναι η ψυχή της μπάντας. To τι σημαίνει για εμένα αυτός ο άνθρωπος είναι ανυπολόγιστο. Είμαι ρυθμικός κιθαρίστας εξαιτίας του Malcolm Young, θα ζει για πάντα μέσα μου και ελπίζω να τιμώ αυτόν τον άνθρωπο και την κληρονομιά του κάθε φορά που παίζω μουσική. Τώρα πάω να βάλω το "Riff Raff" στη διαπασών και να παίξω από πάνω. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και στους φίλους του. RIP» (Scott Ian / Anthrax, S.O.D)

    Τέλος, ο πρώην Nirvana-νυν Foo Fighters, Dave Grohl, διασκεύασε το "Let There be Rock" σε συναυλία της μπάντας του προς τιμήν του Malcolm και δήλωσε τα εξής:

    «Μία Παρασκευή πριν 37 χρόνια, εγώ και ο φίλος μου Larry Hinkle πήγαμε να δούμε μία μεταμεσονύκτια προβολή στο Uptown Theater της Washington. Ήταν 1980. Ήμασταν 11 ετών. Ήταν ένα μουσικό film με τίτλο "Let There be Rock" και μου άλλαξε τη ζωή. Αυτό το film αφορούσε μία συναυλία των AC/DC στο Παρίσι το 1979 και ήταν ο ορισμός της rock 'n' roll συναυλίας. Iδρωμένη. Χύμα. Δυνατή. Μία αμείλικτη performance από το τέλειο συγκρότημα. Ήταν η πρώτη μου φορά που φλίπαρα με τη μουσική. Ήταν η πρώτη φορά που ήθελα να παίξω σε συγκρότημα. Δεν ήθελα να παίξω την κιθάρα μου πλέον. Ήθελα να τη διαλύσω. Σ' ευχαριστώ, Malcolm, για τις κομματάρες, το feeling, το coolness, και για το φλιπάρισμα που μου χάρισε το rock and roll σου. Θα ξαναφλιπάρω απόψε για εσένα. RIP»

    Στο τεύχος Δεκεμβρίου του METAL HAMMER θα αποχαιρετίσουμε τον Malcolm Young όπως του αξίζει. WE SALUTE YOU!