Wednesday, 28 November 2018 20:45

ACCEPT: Αποχώρησε ο μπασίστας PETER BALTES

Written by 
    ACCEPT: Αποχώρησε ο μπασίστας PETER BALTES

    Μια σημαντική αλλαγή στη σύνθεση των Accept ανακοινώθηκε σήμερα καθώς ο Peter Baltes, μπασίστας της μπάντας από το 1976 μέχρι σήμερα (συμπεριλαμβανομένων των διαλειμμάτων που έκανε η μπάντα) ανακοίνωσε την αποχώρησή του, έχοντας συμμετάσχει σε όλες τις κυκλοφορίες του σπουδαίου και κλασικού σχήματος από το ομώνυμο ντεμπούτο του 1979 ως το περσινό “The Rise of Chaos”.

    Η είδηση έγινε γνωστή από τον ίδιο το Γερμανό μουσικό μέσω μιας ανάρτησής του στη σελίδα των Accept στο Facebook η οποία ανέφερε τα εξής: «Προς όλους τους fans των Accept,

    «Θέλω μ’ αυτή τη δήλωση να ανακοινώσω την αποχώρησή μου από τη θέση του μπασίστα των Accept. Ήμουν μέλος της μπάντας από την αρχή. Πολλοί από εσάς ήσαστε από τότε δίπλα μας. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τα φοβερά χρόνια που μοιραστήκαμε.

    «Keep it Metal, Peter»

    Ο κιθαρίστας και ηγέτης των Accept, Wolf Hoffmann, με αντίστοιχη ανάρτηση αποχαιρέτησε τον μουσικό του συνοδοιπόρο επί 42 χρόνια: «Περάσαμε 4 δεκαετίες μαζί με τα καλά και τα άσχημα, και θυμάμαι κάποιες φοβερές στιγμές στο σανίδι. Υπήρχε μια τυφλή αλληλοκατανόηση μεταξύ μας, τόσο προσωπικά όσο και μουσικά, πράγμα πολύ σπάνιο σ’ αυτή τη δουλειά.

    «Κοιτάζοντας πίσω, για πάντα θα αγαπώ εκείνα τα ανέμελα πρώιμα χρόνια, τις αμέτρητες ώρες που περάσαμε συνθέτοντας τραγούδια, το χαβαλέ μας και τις βόλτες μας στις πόλεις όπου βρισκόμασταν στις περιοδείες, περνώντας όμορφα.

    «Ιδιαίτερα τα τελευταία 10 χρόνια με την αναγέννηση των Accept να είναι τόσο ωραία και επιτυχημένη, πίστευα ότι θα συνεχίζαμε για πάντα και θα ταξιδεύαμε μαζί προς το ηλιοβασίλεμα, τουλάχιστον μέχρι ένας απ’ τους δυο μας να πέθαινε επί σκηνής. Φαντάζομαι όμως πως έκανα λάθος και δεν ήταν γραφτό.

    «Το να βλέπω τον Peter να φεύγει απ’ τους Accept με θλίβει αφάνταστα όμως δεν μπορώ να κάνω κάτι πέρα απ’ το να του ευχηθώ τα καλύτερα, ελπίζοντας να έχει πάρει τη σωστή απόφαση και πως θα βρει αυτό που ψάχνει.

    «Θα μου λείψει ο μουσικός μου αδελφός. Ένα πράγμα ωστόσο είναι σίγουρο: οι Accept θα συνεχίζουν με τέρμα το γκάζι.

    «Wolf»

    Από πλευράς μας, ευχόμαστε τα καλύτερα στον Peter Baltes αλλά και στους Accept στην μελλοντική μουσική τους πορεία, και θυμόμαστε ορισμένες απ’ τις κορυφαίες στιγμές που προσέφερε στο metal αυτή η τεράστια μπάντα.