Sunday, 02 February 2020 01:06

THIS.IS.HAMMER.422 - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020

Written by 
    THIS.IS.HAMMER.422 - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020

    What is this that stands before me?
    50 Χρόνια διαδρομής του Metal Θηρίου!

    Ιστορική επέτειος! Αυτό το μήνα συμπληρώνεται μισός αιώνας πορείας της μουσικής που αγαπάμε! Μετρώντας ως σημείο εκκίνησης την κυκλοφορία του ομώνυμου, πρώτου album των Black Sabbath (13/2/1970), σήμερα γιορτάζουμε την 50χρονη ύπαρξη του Metal σύμπαντος. Στο Metal Hammer Φεβρουαρίου, τιμούμε αυτή την τεράστια επέτειο, φιλοξενώντας ένα ειδικό, πολυσέλιδο, άκρως συλλεκτικό αφιέρωμα. Θέμα του οι 50 πρωτιές, τα 50 ιστορικά ξεκινήματα που διαμόρφωσαν το μεταλλικό σύμπαν από τον Φεβρουάριο του 1970 μέχρι τις μέρες μας!

    50 πρωτοποριακές στιγμές, κυκλοφορίες, προσωπικότητες και αποφάσεις, που ουσιαστικά διαμόρφωσαν και καθόρισαν τον metal κόσμο. Επίσης, παραθέτουμε 500 δίσκους, ως ένα top-10 δίσκων για κάθε χρονιά ξεχωριστά από το 1970 ως το 2019, που φανερώνουν την εξέλιξη της μουσικής μας κατά την διάρκεια της γιγαντιαίας 50χρονης διαδρομής. Θερμές ευχές και χρόνια πολλά στο Metal Θηρίο και σε όλους και όλες που αγαπούν αυτή τη μουσική!

    Στο δεύτερο εξώφυλλο του εντύπου συναντάμε τον Γίγαντα Neil Peart. «Έφυγε» από τη ζωή στις αρχές του προηγούμενου μήνα μετά από χρόνια σιωπηλής μάχης με τον καρκίνο. Ο χαμός του σόκαρε την παγκόσμια rock/metal κοινότητα και το κενό του δικαίως θεωρείται εξαιρετικά δυσαναπλήρωτο. O ευφυής στιχουργός και drummer των Rush σκιαγραφείται στις σελίδες του τεύχους μέσα από ένα μεγάλο αφιέρωμα. Εδώ ασχολούμαστε με τους στίχους του σε ένα χαρακτηριστικό τραγούδι από κάθε δίσκο των Rush. Επίσης πολύ σημαντικό και το γεγονός ότι φιλοξενούμε και τον προσωπικό του σχολιασμό για το εκάστοτε τραγούδι, για τι μιλάει, πώς το εμπνεύστηκε και πώς το δούλεψε. Αθάνατος.

     

    Επιπλέον, στο METAL HAMMER Φεβρουαρίου θα βρείτε συνεντεύξεις με τους Psychotic Waltz που μετά από πολλά χρόνια επιστρέφουν στη δισκογραφία με το υπέροχο “The God-Shaped Void”, με τους On Thorns I Lay που διαπρέπουν στο μελωδικό death παγκοσμίως, με τον Biff Byford των Saxon που κυκλοφορεί το 1ο προσωπικό album του και με τους Schammasch που κυκλοφόρησαν πριν λίγο καιρό το σκοτεινό έπος “Hearts of No Light”.

    Πιο αναλυτικά, στο τεύχος θα βρείτε:

    ΑΦΙΕΡΩΜΑTA
    50 Χρόνια Heavy Metal - 50 Πρωτιές στο Heavy Metal
    Neil Peart: Farewell to the King

    ΘΕΜΑΤΑ
    Psychotic Waltz, On Thorns I Lay, Biff Byford, Schammasch, Ironsword, Rejection, Yoth Iria

    HEAVY LIVIN’
    Angels PR

    STAGE HAMMER
    Metal Hammer 35 Years Celebration (Septicflesh, Enemy of Reality, Aetherian, Gentihaa), Nightstalker, Suicidal Angels, Sacral Rage, SL Theory, SixFoRninE, Soundtruck

    ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ
    Black Sabbath “Black Sabbath” και Metallica “Kill ‘Em All”