Saturday, 14 May 2016 17:35

Μπλούζα των IRON MAIDEN σώζει τη ζωή μοτοσικλετιστή

Written by 
    Μπλούζα των IRON MAIDEN σώζει τη ζωή μοτοσικλετιστή

    Από βέβαιο θάνατο χάρη σε ένα t-shirt των Iron Maiden σώθηκε ο Αυστραλός μοτοσικλετιστής Steve Radeski μετά από ατύχημα που διέλυσε το πόδι του και του προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία.

    Πιο συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 2014 ο Radeski είχε μία σοβαρή σύγκρουση με τη μοτοσικλέτα του την ώρα που περνούσε από εκεί ένας βετεράνος του Αφγανιστάν αφ’ ότου άκουσε τον ήχο της σύγκρουσης.

    Ο αναβάτης είχε μόνο λίγα λεπτά ζωής καθώς είχε κοπεί μια βασική αρτηρία του και ο εν λόγω βετεράνος, ονόματι Bill Gaythwaite, χρησιμοποίησε την μπλούζα του που είχε αγοράσει στην περιοδεία των Iron Maiden το 1985 ως επίδεσμο μέχρι να καταφτάσει το ελικόπτερο που θα τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Με τον τρόπο αυτό έσωσε τη ζωή του Radeski που υποχρεώθηκε σε ακρωτηριασμό του ποδιού του.

    Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «οι Iron Maiden μου έσωσαν τη ζωή». Με τη βοήθεια μάλιστα του περιοδικού The Advertiser, ήρθε σε επικοινωνία με το management των Βρετανών θρύλων και εξασφάλισε μία ολοκαίνουρια μπλούζα, υπογεγραμμένη από τα μέλη της μπάντας και την παρέδωσε στον Bill Gaythwaite ο οποίος τιμήθηκε από την αστυνομία και τον στρατό της χώρας για την πράξη του. Η τελετή παράδοσης-παραλαβής έλαβε χώρα στα παρασκήνια του show των Iron Maiden στην Αδελαΐδα την περασμένη Πέμπτη.