Wednesday, 26 October 2016 22:25

STEVE HARRIS: «Καμιά μπάντα δε θα πληρώσει για να παίξει support στους IRON MAIDEN»

Written by 
    STEVE HARRIS: «Καμιά μπάντα δε θα πληρώσει για να παίξει support στους IRON MAIDEN»

    Πρόσφατα, ο Αρχηγός Steve Harris των Iron Maiden μίλησε σε ισπανική ιστοσελίδα, και μιλώντας για την υποστήριξη που δείχνει ο ίδιος αλλά και όλη η μπάντα σε ανερχόμενους μουσικούς, εξέφρασε την άποψή του για την πρακτική να ζητείται από πολλά νέα συγκροτήματα να πληρώνουν τα έξοδά τους ώστε να βρεθούν σε δυνατά πακέτα περιοδειών.

    Ο Steve Harris ήταν κατηγορηματικός αναφέροντας πως οι Maiden δεν θα ζητήσουν από κανέναν χρήματα για να γίνει support τους, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την όλη διαδικασία λάθος. Αναλυτικά δήλωσε τα εξής:

    «Στηρίζουμε νέες μπάντες επειδή μπορούμε και μας δίνεται η ευκαιρία. Οποιοσδήποτε είναι σε θέση παρόμοια με αυτή των Maiden και μπορεί να πάρει μαζί του στην περιοδεία ένα άλλο συγκρότημα, πρέπει να το κάνει γιατί έτσι μπορείς να βοηθήσεις και μάλιστα κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται πολλή προσπάθεια.

    «Εκείνο που με ενοχλεί και το μισώ είναι όταν ζητούν από μπάντες να πληρώσουν για να παίξουν ως support. Δεν το έχουμε κάνει ποτέ ούτε με τους Maiden ούτε με τους British Lion και ούτε πρόκειται, γιατί, απλούστατα, είναι λάθος. Τουλάχιστον τα έξοδα της μπάντας πρέπει να είναι καλυμμένα πριν τη συναυλία και δεν πρέπει να πληρώσουν κανέναν.

    «Προσωπικά, προσπαθώ να βοηθάω. Έχω περάσει υπέροχα στη διάρκεια της καριέρας μου, και παρ’ όλο που δούλεψα πολύ σκληρά γι’ αυτό, είχα και την τύχη με το μέρος μου. Έτσι, θεωρώ ότι στο τέλος της μέρας είναι ωραίο να δίνω κάτι πίσω στη Σκηνή. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τους British Lion. Τα μέλη είναι πολύ ταλαντούχα και πλέον παίρνουν λίγη απ’ την αναγνώριση που δυστυχώς δεν είχαν απολαύσει στο παρελθόν.

    «Μάλιστα, όταν δίνουμε συναυλίες σε διάφορες πόλεις στις οποίες τα υπόλοιπα παιδιά πηγαίνουν για πρώτη φορά, φαίνεται στα μάτια τους ο ενθουσιασμός με αποτέλεσμα να νιώθω κι εγώ ακόμα καλύτερα μια και ήδη γουστάρω που θα ανέβω στη σκηνή. Το ίδιο θέλω να νιώθουν και οι άλλες μπάντες. Είναι υπέροχο να βοηθάς νέους μουσικούς ώστε να ζήσουν μια τέτοια εμπειρία για πρώτη φορά.»

    Υπενθυμίζουμε ότι στο Metal Hammer Οκτωβρίου που κυκλοφορεί, ασχολούμαστε με το νέο παιχνίδι των Iron Maiden, “Legacy of the Beast”, όπου πρωταγωνιστεί ο Eddie στις διάφορες ενσαρκώσεις του σε ένα RPG περιβάλλον και φυσικά με soundtrack αγαπημένα Maiden classics. Παρουσιάζουμε λεπτομερώς την έκδοσή του για κινητό και κάνουμε μια μικρή αναδρομή στην σχέση μεταξύ των Βρετανών θρύλων και του κόσμου του gaming. Παράλληλα, στο πολυσέλιδο θέμα του τεύχους, συνομιλούμε με τον Llexi Leon, δημιουργικό διευθυντή της Phantom Music Management που μανατζάρει τη μπάντα. Ο Leon, ως βασικός υπεύθυνος της ομάδας που εργάστηκε για τη δημιουργία του “Legacy of the Beast”, μας δίνει αναλυτικές πληροφορίες για όλη τη διαδικασία μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.