Wednesday, 01 August 2018 09:57

THIS.IS.HAMMER.404 - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018

Written by 
    THIS.IS.HAMMER.404 - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018

    1988. Ανοίγουµε τον διακόπτη της γιγαντιαίας χρονοµηχανής.

    Φορτώνουµε ως απαραίτητα καύσιµα, γνώσεις, εµπειρίες, παραστάσεις, βιώµατα και την απαραίτητη διαρκή µελέτη στο αντικείµενο που µας αφορά στο συλλεκτικό τεύχος Αυγούστου ώστε να κάνουµε ένα πελώριο άλµα, 30 χρόνια πίσω. Στη χρονιά που έγινε ο αρχιτέκτονας για όσα ακολούθησαν στο χτίσιµο του πολυσχιδούς Metal Σύµπαντος. Γιατί αυτό ακριβώς είναι η χρονιά του 1988: ο πλοηγός που ανίχνευσε µουσικές που µας αφορούν από τότε µέχρι σήµερα. Τι πράττουµε στις παρακάτω σελίδες για ν’ αντιληφθούµε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της χρονιάς; Καταγράφουµε κάθε λεπτοµέρεια του έτους, αποκρυπτογραφούµε κυκλοφορίες δίσκων, βλέπουµε την επιρροή τους στα χρόνια που έπονται, εντοπίζουµε τα µουσικά ρεύµατα που υπήρξαν και τα παρακολουθούµε στενά ώστε ν’ αντιληφθούµε το ειδικό βάρος της χρονιάς που τοποθετήσαµε στο µικροσκόπιο του METAL HAMMER.

    Ορίστε ο οδικός χάρτης των όσων θα διαβάσετε στις σελίδες του αφιερώµατος που ακολουθεί:

    Καταρχάς θα συναντήσετε 30 επιλεγµένους δίσκους οι οποίοι δίνουν µε πολύ εµφατικό τρόπο, το στίγµα της χρονιάς και τα όσα προκάλεσε στις γενιές των µουσικών και των ακροατών που ακολούθησαν. Σε καθένα από αυτά τα 30 albums υπάρχει η διαδροµή του σχήµατος πριν το 1988, η παρουσία του στη χρονιά αλλά και τα όσα συνέβησαν από ‘κει και πέρα. Επίσης υπάρχει µια πολύ κατατοπιστική συνέντευξη της µπάντας που δηµιούργησε το δίσκο η οποία αφορά εκείνη τη χρονιά και τον τρόπο που έβλεπαν τα πράγµατα. Επιπλέον υπάρχουν ακόµα 3 κυκλοφορίες από διαφορετικά συγκροτήµατα που κουβαλούν στο DNA τους το αποτύπωµα του δίσκου, προερχόµενες από τις 3 επόµενες δεκαετίες. Από τα '90s, τα '00s και τα '10s.

    Και για ν’ αντιληφθούµε πλήρως το πνεύµα και τις µουσικές του 1988, ακολουθεί ένα ακόµα πολύ µεγάλο section όπου καταγράφουµε τις µουσικές τάσεις µε πυξίδα τις κυκλοφορίες δίσκων που εµφανίστηκαν τότε, τόσο σε overground όσο και σε underground επίπεδο. Από την Ευρώπη και την Αµερική, από το thrash metal µέχρι το hair metal, και από τους ήδη καταξιωµένους µουσικούς µέχρι την γέννηση καινούριων ρευµάτων στη σκηνή. Παρουσιάζονται περισσότεροι από 200 δίσκοι. Κυριολεκτικά όλα και όλοι, είναι εδώ.

    Καλή ξεκούραση στις διακοπές σας.

    Μελετήστε µε την ησυχία σας το αφιέρωµα όπου κι αν βρεθείτε. Βάλτε να βαράνε από δίπλα µουσικές του 1988 και µπείτε ως συνταξιδιώτες µας στη χρονοµηχανή. Θέλουµε να σας κρατήσουµε καλή παρέα φέτος τον Αύγουστο και πιστεύουµε ότι το τεύχος έχει όλα τα εφόδια ώστε να το καταφέρει. Revolution Calling που τραγουδούσαν και κάποιοι από τους πλέον εµβληµατικούς καλλιτέχνες-προφήτες εκείνης της εποχής.

    Καλό διάβασµα στο συλλεκτικό τεύχος Αυγούστου.


    STAGE HAMMER:

    Rockwave Festival (Iron Maiden, Judas Priest, Volbeat, Sabaton, κ.ά.), Scorpions, Chania Rock Festival, Hellfest Open Air, Richie Kotzen, Thy Art is Murder.