Tuesday, 05 March 2019 13:51

THIS.IS.HAMMER.411 - MAPTΙΟΣ 2019

Written by 
    THIS.IS.HAMMER.411 - MAPTΙΟΣ 2019

    To The Battle We Ride. The Time to Strike is... NOW!

    Oι μήνες περνούν και η ημερομηνία πλησιάζει όλο και πιο κοντά για την πολύ μεγάλη συναυλία των Manowar στην Αθήνα. Ο αρχηγός του συγκροτήματος, Joey DeMaio, μιλά σε αποκλειστικότητα στο METAL HAMMER για όλα όσα αφορούν το παρόν της θρυλικής μπάντας και τη συναυλία της 14ης Ιουνίου στην Πλατεία Νερού. Με αφορμή αυτή τη συνέντευξη με τους Kings of Metal, το τεύχος Μαρτίου μελετά σ’ ένα πολυσέλιδο ΑLL THINGS EPICS αφιέρωμα, την επική πτυχή στο metal στερέωμα, στις μουσικές, στις ταινίες, στα βιβλία και στις τηλεοπτικές σειρές.

    Στο δεύτερο εξώφυλλο του νέου τεύχους βρίσκουμε τους In Flames οι οποίοι έχουν νέο, εξαιρετικό δίσκο, το “I, The Mask”, και ο κιθαρίστας και βασικός τους συνθέτης, Βjörn Gelotte, μας αποκαλύπτει τι κρύβεται πίσω από τη Jesterhead μάσκα των επιτυχημένων Σουηδών τονίζοντας πως ό,τι και να συμβεί, αυτοί εξακολουθούν να πορεύονται στο δικό τους μονοπάτι.



    Ανάμεσα στα σπουδαία θέματα που περιλαμβάνει το τεύχος, είναι και η συζήτηση μας με τον σκηνοθέτη της πολυσυζητημένης ταινίας “Lords of Chaos”, ο οποίος είναι και ο αυθεντικός drummer των Bathory, Jonas Åkerlund. Εδώ μας μιλά εκτενώς και σε αποκλειστικότητα για το film που αφορά το νορβηγικό black metal των early ‘90s. Πολλές οι λεπτομέρειες επίσης που μας αναφέρει για τον Euronymous, τον Varg Vikernes, τον Dead, για τα γεγονότα που σόκαραν το metal σύμπαν εκείνη την εποχή, αλλά και για τη φιλοσοφία του πίσω από την ταινία. Και μέσα στη μεγάλη συζήτηση που φιλοξενούμε μαζί του στο τεύχος, δεν ξεχνά να μας περιγράψει και τον τρόπο που ο Quorthon αντιμετώπιζε τα γεγονότα στη Νορβηγία.



    Βέβαια, δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο από τις σελίδες του εντύπου, το ιστορικό live που έδωσαν οι Septicflesh στο Μεξικό τον περασμένο μήνα με τη συνοδεία ορχήστρας και χορωδιών. Η μεγαλύτερη επιτυχία ελληνικού metal συγκροτήματος σε συναυλιακό επίπεδο, με 3.200 οπαδούς να τους αποθεώνουν στην άλλη άκρη της Γης, ήταν η αιτία για να κουβεντιάσουμε με τον κιθαρίστα και εγκέφαλο των SF, Xρήστο Αντωνίου, ο οποίος μας αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες πίσω από αυτό το τεράστιο εγχείρημα του σχήματος.

    ΘΕΜΑΤΑ:

    Manowar, Aφιέρωμα All Things Epic, In Flames, “Lords of Chaos” movie, Septicflesh, Devin Townsend, Bullet for My Valentine, Yngwie Malmsteen, Flotsam and Jetsam, Desert Near the End, Twisted Tower Dire, Warrior Path

    TEN TON HAMMER:

    Joey Vera (Armored Saint, Fates Warning)

    THE MAGICIAN’S BIRTHDAY:

    Dee Snider

    STAGE HAMMER:

    Def Leppard (Αγγλία), Electric Wizard, Geoff Tate, Uriah Heep, Destruction, Monster Magnet, Martin Turner (Wishbone Ash), Battleroar/Lonewolf, Luup Orchestra

    ROOTS AND BRANCHES:

    Led Zeppelin

    SIGN OF THE HAMMER BE MY GUIDE:

    Alice Cooper

    HORROR:

    Automaton, Whitechapel, Misery Index



    ΑΦΙΣΕΣ:

    MANOWAR Poster Συναυλίας στην Αθήνα / MAYHEM “DEATHCRUSH”