Monday, 18 March 2019 17:11

BERNIE TORMÉ (OZZY, GILLAN): Απεβίωσε ο σπουδαίος Ιρλανδός κιθαρίστας

Written by 
    BERNIE TORMÉ (OZZY, GILLAN): Απεβίωσε ο σπουδαίος Ιρλανδός κιθαρίστας

    Ο Bernie Tormé «έφυγε» χθες, με την ανακοίνωση του θανάτου του να έρχεται σήμερα, που θα έκλεινε τα 67 του χρόνια, από την επίσημη facebook σελίδα του Ιρλανδού κιθαρίστα. Τα αίτια θανάτου είναι η αμφίπλευρη πνευμονία.

    Ο Bernie έγινε αρχικά γνωστός μέσω της συνεργασίας του με τον Ian Gillan. Έπαιξε σε 4 δίσκους με τη solo μπάντα του θρυλικού frontman των Deep Purple, ενώ ένα χρόνο μετά την αποκοπή του λόγω προβλημάτων στις πληρωμές (τη θέση του πήρε ο νυν Iron Maiden, Janick Gers), εντάχθηκε εκτάκτως στη solo μπάντα του Ozzy Osbourne. Εκεί είχε το δύσκολο ρόλο να αντικαταστήσει την ξαφνική απώλεια του Randy Rhoads, δίνοντας συνολικά 7 συναυλίες λίγο μετά το δυστυχές συμβάν, μέχρι να τον διαδεχθεί ο Brad Gillis των Night Ranger. Λίγο μετά θα κάνει ένα πέρασμα και από τους Atomic Rooster.

    Μία ακόμα αξιοσημείωτη συνεργασία ήταν αυτή με τον Dee Snider στους Desperado, μετά τη διάλυση των Twisted Sister. Οι δύο μουσικοί έγραψαν μαζί πάνω από 100 τραγούδια, αλλά ο καρπός της συνεργασίας τους ήταν μόνο το "Bloodied But Unbowed" album, που κι αυτό κυκλοφόρησε αφότου το συγκεκριμένο supergroup (στα τύμπανα αρχικά ήταν ο Clive Burr των Iron Maiden) είχε διαλυθεί.

    Έκτοτε ο Tormé προέβησε σε διάφορα άλλα projects, αλλά κυκλοφόρησε και πολλούς προσωπικούς δίσκους, με τον τελευταίο να έρχεται πριν λίγους μήνες.

    RIP